Arkæologer finder 17 mumier i egyptiske katakomber

For anden gang på kort tid er en arkæologisk udgravning stødt på mumier i Egyptens katakomber.

Arkæologer i Egypten har fundet 17 mumier i Minya-provinsen syd for Kairo. Det oplyser landets ministerium for udforskning og bevaring af Egyptens historie lørdag.

- Vi har fundet katakomber, der rummer flere mumier, siger Salah al-Kholi, der er professor ved universitetet i Kairo og leder udgravningen.

Mumierne, der ikke menes at være lig af kongelige, blev fundet i underjordiske korridorer.

Et unikt fund for det centrale Egypten

Egyptens minister for antikken, Khaled el-Enany, kalder fundet unikt for det centrale Egypten.

Også Mohamed Hamza, der er leder af Kairo Universitets center for udgravninger, er begejstret. Han omtaler opdagelsen som "vigtig og uden fortilfælde" i området.

Også i sidste måned blev der opdaget egyptiske mumier i farverige sarkofager af træ.

Her var der tale om otte mumier fundet i en grav, der menes at være omkring 3500 år gammel. De blev fundet lidt uden for byen Luxor.

I første omgang meddelte de egyptiske myndigheder, at de havde fundet seks mumier. Men senere viste det sig, at der var to mere.

Håber at mumier kan trække turister til

Sammen med mumierne fandt arkæologerne i april over 1000 skulpturer i graven. De blev ofte lagt ned til de døde for at hjælpe dem videre i det hinsides.

Gravene og de gamle templer omkring Luxor har længe været en af Egyptens helt store turistattraktioner.

Men antallet af besøgende i Egypten er faldet drastisk siden de politiske uroligheder, der i februar 2011 væltede landets mangeårige præsident, Hosni Mubarak.

Minister for antikken, Khaled el-Enany håber, at opdagelsen af de nye mumier kan være med til at tiltrække turisterne igen.