Udland

Islamisk Stat opfordrer krigere til at udnytte USA's våbenlov

Uden ID-papirer eller baggrundstjek er det muligt at købe skydevåben i USA. Islamisk Stat spørger, hvad kommende krigere venter på?

Amerikanerne har ret til at bære våben - og de har ret til at beskytte sig selv med skydevåben.

Netop denne våbenlov, som blev nedfældet for mere end 200 år siden, er blevet omdrejningspunktet i online magasinet Rumiyah.

I den seneste udgave af propaganda-magasinet, hvor terrororganisationen Islamtisk Stat (IS) rekrutterer nye krigere, opfordrer IS sympatisører i USA til at udnytte landets åbne våbenlov, hvor de hverken skal vise deres identifikationspapirer eller have undersøgt deres baggrund. Det skriver The Washington Post.

Islamtisk Stat opfordrer i stedet nye rekrutter til at opsøge våbenmesser og gøre brug af internettet.

- Erhvervelsen af et skydevåben bliver en meget let sag, skriver IS-bevægelsen i magasinet, der udkom torsdag.

Køb dit skydevåben i USA

Artiklen, hvor Islamisk Stat deler deres instruktioner, hedder 'Just Terror Tactics'.

Her skriver bevægelsen blandt andet, at det ideelle våben er en pistol, og at de kommende krigere bør målrette deres angreb mod mennesker i offentlige, fyldte områder, hvor det er svært at forlade stedet. Det vil øge antallet af dræbte.

Et eksempel er terrorangrebet mod en natklub i Orlando, der fandt sted i juni sidste år. Her bestormede en mand natklubben, hvor han åbnede ild. 49 mennesker blev dræbt, 53 blev såret.

En uge efter angrebet blev et par lovforslag fra Demokraterne blokeret. Det skulle forhindre, at personer på terrorlister får fingre i et skydevåben. Det skete kun få dage efter, at Donald Trump meldte sig klar til at diskutere begrænsede ændringer i loven.

- USA er absolut overfyldt med letopnåelige skydevåben, siger talsmand for Al-Queda under et interview i 2013 ifølge CNN, der også opfordrer kommende krigere til at købe våben i USA.