Udland

Brad Pitt taler ud om skilsmisse og misbrug: - Jeg kunne drikke en russer under bordet

Det kom som et chok for de fleste, da Angelina Jolie og Brad Pitt gik fra hinanden sidste år. Nu taler den 53-årige skuespiller ud for første gang.

Set udefra var det svært ikke at være misundelig på Brad Pitts liv. En af de bedst kendte og bedst betalte skuespillere, et af sin generations største sexsymboler og gift med en af de få skuespillerinder, der kunne måle sig med ham på de parametre.

Men i september sidste år revnede glansbilledet, da Angelina Jolie efter to års ægteskab pludselig forlod ham, og efterfølgende anklager om verbalt misbrug af parrets børn, rygter om en affære med en anden skuespillerinde og forlydender om et massivt alkoholproblem gav perfekte Pitt et anderledes skær.

Nu taler han for første gang ud om den svære periode i et stort interview med magasinet GQ Style.

Drak alt for meget

- Jeg kan ikke huske en dag, siden jeg gik ud af college, hvor jeg ikke drak eller røg en joint eller noget.

- Helt ærligt så kunne jeg drikke en russer under bordet i hans egen vodka. Jeg var professionel. Jeg var god, siger han.

I de otte måneder, der er gået, siden enden på dobbeltfænomenet Brangelina, er Brad Pitt blevet frikendt for anklagerne om børnemisbrug, og han har erstattet alkoholen med tranebærjuice.

- Jeg er virkelig, virkelig glad for at være færdig med alt det. Jeg drak alt for meget, siger han.

Had mellem Pitt og Jolie

Skilsmissen med Angelina Jolie har siden en turbulent start fundet et mere roligt leje, og de to er blevet enige om at lade en privat dommer klare den juridiske del.

Han kalder skilsmissen for en 'skaber af forandring' og glæder sig over, at parret blev enige om at lægge deres uenighederne bag sig.

- Det gik op for mig, at jeg var nødt til at være mere. Være mere for børnene. Jeg var nødt til at vise dem et eksempel. Det har jeg ikke været god til, siger Brad Pitt.

Og selvom hans åbenlyse talent i mange legendariske roller er grunden til, at vi alle kender hans navn, så er det ikke sådan, han identificerer sig selv længere.

- Jeg tænker faktisk ikke længere på mig selv som skuespiller. Det optager så lille en del af mit år og mit fokus. Film virker som en billig måde for mig til at nå de der hårde følelser. Og det virker ikke længere, især som far, konstaterer han.