Udland

Rigmandsfestival endte i kaos - nu bliver de sagsøgt for svimlende millionbeløb

Fyre Festival blev solgt som en luksusfestival på en eksklusiv ø. Efter komplet kollaps bliver arrangørerne bag nu sagsøgt for millionbeløb.

Arrangørerne bag den aflyste rigmandsfestival Fyre Festival på Bahamas-øerne bliver nu sagsøgt for den nette sum af 100 millioner… dollars.

Det fælles erstatningskrav mod rapperen Ja Rule og forretningsmanden Billy McFarland, som havde arrangeret festivalen, er rejst af en af festivalgæsterne, Daniel Jung, og dennes advokat Mark Geragos.

Fyre Festival, der skulle være afholdt i den forgangne weekenden, havde lovet topstjerner, topbeværtning og luksusboliger på den eksklusive ø. Festivalen var markedsført hårdt på sociale medier som en event for rige unge, der ville opleve noget helt unikt.

Alt var kaos

Men alt gik i koks. De prominente gæster landede til kaos. De kunne ikke slippe væk fra øen igen, og flere gæster fortalte, at de var fanget uden mad og drikke.

Festivaldeltagerne havde betalt op til 13.000 dollar - 90.000 kroner - for at deltage og skulle have hørt blandt andre Blink 182, Skepta og Rae Sremmurd, mens der blev drukket dyr champagne på stranden.

Men da gæsterne ankom til øen, var Blink 182 aflyst, teltene var efterladte og maden mere eller mindre ikke-eksisterende – og der var heller ingen vand.

Vilde hunde truede gæsterne

Der var ligeledes rapporter om vilde hunde, som truede gæsterne på stranden.

På Twitter sammenlignede flere gæster situationen med filmserien "Hunger Games" og klassikeren "Fluernes Herre", hvor en gruppe børn på en øde ø ender i alles kamp mod alle.

Arrangørerne fastholder, at de kaotiske forhold på øen og aflysningen af festivalen var en konsekvens af "uheldige omstændigheder".

På de sociale medier er der gentagne gange blevet gjort grin med de plagede gæster.

 - Hvor mange gange tror I, at "ved du, hvem jeg er?" er blevet skreget ind i hovedet for en forvirret bahamaner?, lyder det blandt andet fra en bruger på Twitter.