Putin med Trump i røret lover Syrien-dialog og ro i Korea

16x9
Donald Trump og Vladimir Putin vendte flere store emner ved et telefonmøde tirsdag. Foto: Jonathan Ernst/Sputnik / Scanpix Danmark

Udenrigsministrene for USA og Rusland skal indlede dialog om fred i Syrien, siger Putin efter telefonmøde.

De mest højspændte politiske emner blev drøftet, da Vladimir Putin og Donald Trump tirsdag talte i telefon om blandt andet Syrien og Nordkorea.

De to præsidenter lovede hinanden at styrke samarbejdet om at bekæmpe terrorisme i Syrien.

Længe har de to lande dog haft forskellige holdninger til, hvad terror er, når det gælder krigen i Syrien. Det fremgår ikke af referatet af samtalen, hvad de to konkret mener med terrorisme.

De besluttede desuden, at de to landes udenrigsministre skal indlede en dialog om en mulig fredsløsning i Syrien, hvor krigen har hærget siden 2011.

Rusland kæmper militært på den syriske præsidents side. Omvendt har USA hjulpet oprørerne, som slås for at vælte præsident Bashar al-Assad.

Kort efter samtalen mellem Trump og Putin har Ruslands forsvarsminister meddelt, at en russisk militærrådgiver er dræbt i Syrien.

Putin ønsker opblødning mellem USA og Nordkorea

I samtalen med Trump skal Putin ifølge Kreml også have opfordret USA til at holde igen i Nordkorea. USA bør forsøge at lette spændingerne.

Amerikanerne har den seneste tid øget den militære tilstedeværelse i nabolandet Sydkorea. Det er sket ved, at USA har opstillet et missilforsvar i Sydkorea.

Nordkorea har længe provokeret USA, som har fordømt Nordkoreas missiltest.