Udland

Bil landede på hovedet i flod efter uheld: To små børn var fanget i bilen

En gruppe mænd i Texas viste sig som hverdagshelte, da en far og hans to små børn var endt i et voldsomt biluheld.

Et ægte drama udspillede sig i weekenden i nærheden af Myrtle Springs i Texas, USA.

Ødelæggende tornadoer har hærget det sydlige USA den seneste tid, hvilket ifølge CNN har kostet 14 menneskeliv. Men dødstallet var nær blevet endnu højere, da det voldsomme vejr fik en bil til at rulle rundt og lande på hovedet i en flod.

I den hjerteskærende video i toppen af artiklen ser man, hvordan fremmede kaster sig ud i vandet for at komme de forulykkede til undsætning. Da de kommer hen til bilen, opdager de noget, som får dem til at arbejde endnu hurtigere.

- Der er en baby, ring 911, råber en af mændene.

Inde i bilen er en far og hans to små børn fanget. Redningsmændene kæmper nu en kamp mod tiden og vandmasserne for at redde alle tre ud i tide.  

Tom Mitchell havde ikke selv styrken til at hjælpe i vandet, og han begyndte derfor at filme episoden i stedet.

- Strømmen i vandet var så kraftig, at de ikke kunne få åbnet dørene, udtaler Mitchell til nyhedsmediet WFAA.

 

Måtte give kunstigt åndedræt

Pludselig lykkes det mændene at få babydrengen fri. I videoen ses det, hvordan drengen, der virker helt livløs, bæres fra bilen over i armene på en anden mand.

- Babyen er helt hvid, begyndende blå-grå. Der er overhovedet ingen farve, og hans øjne var helt ufokuserede, fortæller Mitchell til WFAA.

Tom Mitchell lægger her sin telefon i lommen og begynder at give babyen kunstigt åndedræt.

- Babyen dør, hvis ikke vi giver førstehjælp hurtigt. Jeg havde en dårlig følelse af, at han ikke ville klare det, uddyber Mitchell.

Efter noget tid med kunstigt åndedræt begynder drengen igen at trække vejret. I mellemtiden lykkes det nogle af de andre mænd at få den lille pige, Addy, og hendes far fri fra bilen og i sikkerhed.

Heldigvis fik dramaet en lykkelig slutning, da alle tre slap fra uheldet i live.

Faren til børnene, Philip Ocheltree, har efterfølgende udtrykt sin taknemmelighed på Facebook. Begge børn er i bedring, men den toårige pige er stadig under observation på hospitalet.

- Jeg kan ikke følge med i alle de henvendelser, jeg får om Addy, men jeg vil gerne fortælle alle, at hun er i bedring, skriver Ocheltree.