Udland

Nordkorea truer i ny video: Viser missilangreb på USA

Nordkorea fortsætter missiltests, mens retorikken skærpes i ny video. Det internationale samfund reagerer med fordømmelse.

En propagandavideo fra det nordkoreanske styre blander billeder af missiltest med animerede angreb på amerikansk mål. Samtidig lover Nordkorea, at de er klar til atomkrig.

- Hvis de provokerer os, vil vi svare igen med ødelæggende kraft, lyder åbningscitatet fra videoen, mens billeder fra den seneste militærparade vises.

- Krig mod krig. Hvis de indleder en atomkrig vil vi svare igen med vores atomangreb, fortsætter det, hvorefter der klippes til billeder af Det Hvide Hus og amerikanske flådefartøjer placeret i et sigtekorn.

Under overskriften 'I ødelæggelsens sigtekorn' vises de amerikanske mål side om side med missilopsendelser til heftig musik, inden videoen til sidst slutter med, at den amerikanske kongres tilsyneladende bliver ramt af nordkoreanske missiler.

Nye missiltest lørdag

Videoen blev lagt på Nordkoreas propagandasite Meari torsdag. Allerede natten mellem fredag og lørdag dansk tid fulgte styret i Nordkorea videoen op med en ny missiltest.

Opsendelsen mislykkedes dog, da missilet eksploderede få sekunder efter opsendelsen, oplyser det sydkoreanske militær. 

Men testen har fået både USA og Japan til at reagere.

- Nordkorea respekterede ikke Kinas ønsker og dets højt respekterede præsident, da landet opsendte - dog uden succes - et missil i dag. Dårligt, skrev den amerikanske præsident, Donald Trump, på Twitter nogle timer efter testen.

Den japanske premierminister Shinzo Abe kaldte på et pressemøde Nordkorea for en trussel mod det internationale samfund:

- Trods kraftige advarsler fra det internationale samfund gennemførte Nordkorea i dag affyringen af et ballistisk missil. Det er en alvorlig trussel mod vores land. Det er absolut ikke acceptabelt. Vi fordømmer på det stærkeste sådanne handlinger.

Spændinger tager til

Den nye video og de nye missiltests er kun de seneste episoder i en efterhånden lang føljeton om tiltagende spændinger på den koreanske halvø.

Tidligere på ugen indkaldte Donald Trump de amerikanske senatorer til et usædvanligt møde om konflikten med Nordkorea. Samtidig gennemførte USA og Sydkorea en stor militærøvelse blot 50 km fra grænsen til Nordkorea.

Nordkorea selv holdt til gengæld en øvelse onsdag, der beskrives som den største militærøvelse i landet nogensinde.

Tidligere har der også fra kinesisk side  i den seneste tid lydt advarsler til Nordkorea om at stoppe med provokationerne.

I videoen herunder kan du få et overblik over konflikten mellem USA og Nordkorea.