Udland

Festival må lukke efter kaos: - Vi arbejder lige nu på at få alle væk

Blink 182 skulle have deltaget i luksus-festival men aflyste. MARK RALSTON / Scanpix Denmark

Fyre Festival er solgt som en luksusfestival på en eksklusiv ø. Efter komplet kollaps må arrangører undskylde. 

Fyre Festival havde lovet topstjerner, topbeværtning og luksusboliger på en eksklusiv ø. Festivalen var markedsført hårdt på sociale medier som en event for rige unge, der ville opleve noget helt unikt. Men alt er gået i koks.

De ankomne unge landede til kaos. De kunne ikke slippe væk fra øen igen, og flere har rapporteret, at de føler sig fanget uden mad og drikke. Samtidig må de notere sig, at de bliver gjort stygt grin med på de sociale medier. 

- Vi arbejder lige nu på at få alle væk fra øen på en sikker måde, hvilket er min første bekymring. Jeg er helt knust over det her, skriver rapperen Ja Rule, der har været med til at stable arrangementet på benene, på Twitter.

 - Mine partnere og jeg ville lave en fantastisk event, og det var ikke et fupnummer, som alle skriver, lyder det videre fra Ja Rule.

 Festivaldeltagerne har betalt op til 13.000 dollar - 90.000 kroner - for at deltage og skulle have hørt blandt andre Blink 182, Skepta og Rae Sremmurd, mens der blev drukket dyr champagne på stranden.

Blink 182 aflyste 

Men det, der mødte dem, var, at Blink 182 havde aflyst, teltene var efterladte, nødhjælpstelte og maden mere eller mindre ikke-eksisterende. Der var heller ingen vand.

Der er endda rapporter om vilde hunde, som truer gæsterne på stranden. 

På Twitter sammenlignede flere gæster situationen med filmserien "Hunger Games" og klassikeren "Fluernes Herre", hvor en gruppe børn på en øde ø ender i alles kamp mod alle. 

- Vi er blevet låst inde uden aircondition, uden mad og uden vand, skriver gæsten Lamaan Gallal på Twitter Det er ét af mange tweets, hvor hun beskriver sine oplevelser i lufthavnen, hvor hun prøver at komme væk fra øen. 

Festivalen er nu aflyst, og Bahamas myndigheder, som øen hører under, har sendt folk afsted for at få styr på situationen. På sociale medier er der blevet gjort den del grin med de plagede gæster, der har brugt 90.000 kroner for tage på festival. 

- Hvor mange gange tror I, at "ved du, hvem jeg er?" er blevet skreget ind i hovedet for en forvirret bahamaner?, skriver en bruger på Twitter.