Udland

Britisk politi skyder kvinde i politiaktion i London

En kvinde er ramt af skud, og fire er anholdt, i en antiterroroperation i det nordvestlige London og i Kent.

En kvinde er blevet skudt af britisk politi, mens fire personer er anholdt, i en antiterror-operation i Willesden i det nordvestlige London og i Kent torsdag aften.

Det oplyser Londons politistyrke ifølge BBC.

Kvinden, der er i 20'erne, var blandt de mistænkte i operationen og forbliver i politiets varetægt på et hospital i den britiske hovedstad.

Det er uvist, hvilken tilstand kvinden er i.

Mobiloptagelser fra episoden viser ifølge flere britiske medier tungt bevæbnet antiterrorpoliti nærme sig et rækkehus i Willesden.

Lokale beboere fortæller til The Mirror, at de kunne høre flere skud blive affyret under hændelsen, der skete omkring klokken 19.

En dreng på 16 år, en mand på 20 år og en kvinde på 20 år blev anholdt på adressen i Willesden efter skyderiet, mens en 43-årig kvinde blev anholdt i Kent.

Mistænkt for terroranstiftelse

De fire er anholdt på mistanke om forberedelse og anstiftelse af terrorhandlinger, skriver flere medier.

- Adressen og personerne forbundet med operationen har været under observation af antiterrorbetjente som del af en større operation, udtaler en talsmand for politiet i en erklæring ifølge The Mirror.

Scotland Yard, hovedkvarteret for Londons politistyrke, understreger, at operationen i Willesden ikke er knyttet til en episode torsdag eftermiddag, hvor en mand blev anholdt for våbenbesiddelse ved Whitehall i London, hvor flere ministerier ligger.

Den anholdte tilbageholdes efter terrorparagrafferne, oplyser politiet i den britiske hovedstad på sin hjemmeside.

Efterforskes af politiets terrorbekæmpelse

Han er mistænkt for våbenbesiddelse og for forberedelse og anstiftelse af terrorhandlinger.

Sagen efterforskes nu af politiets terrorbekæmpelse, fremgår det af meddelelsen.

Den 27-årige mand er i forvejen kendt af britisk antiterrorpoliti og af efterretningstjenesten MI5. Det oplyser en sikkerhedskilde til nyhedsbureauet Reuters.

Myndighederne i London er i forhøjet beredskab efter et angreb i London i sidste måned.

Her pløjede en mand en bil ind i en gruppe fodgængere på Westminster-broen og dræbte fire mennesker, inden han løb mod parlamentet og stak en betjent ihjel.