Udland

USA sender ubåd med missiler til den koreanske halvø

Ubåden ankom til den sydkoreanske havneby Busan samme dag, som Nordkorea fejrede årsdagen for grundlæggelsen af sit militær 'Korean People's Army'.

USA har allerede tidligere på måneden sendt flere krigsskibe mod den nordkoreanske halvø og opruster nu sin tilstedeværelse yderligere.

Det er ikke ualmindeligt, at den amerikanske flåde har militærskibe liggende langs den koreanske halvø.

Siden alliancen med Sydkorea blev etableret i 1950, har USA med jævne mellemrum sendt krigsskibe af sted for at spille med musklerne over for Nordkorea.

Med Trump-regeringen ser det dog ud til, at besøgene fremadrettet vil blive flere - ikke mindst på grund af den overhængende trussel fra Nordkoreas atomvåbenprogram.

Stærk besked til Nordkorea

Mandag sendte det amerikanske militær en ubåd med plads til atommissiler - USS Michigan - af sted mod den koreanske halvø.

Fra officiel hånd lyder forklaringen, at der er tale et "rutinemæssigt besøg", som skal "understrege alliancen mellem den amerikanske og sydkoreanske hær".

USS Michigan er én af ​​fire Ohio-ubåde, som har plads til at opbevare atommissiler. De er oprindeligt konstrueret sådan for at kunne skræmme potentielle fjender.

Men da ubåden ikke forventes at tage del i en bestemt øvelse, kan tilstedeværelsen ses som en "stærk besked til Nordkorea", skriver CNN. 

Derudover kan det virke påfaldende, at ubåden ankom til den sydkoreanske havneby Busan samme dag, som Nordkorea fejrede årsdagen for grundlæggelsen af sit militær 'Korean People's Army'.

Plads til atommissiler

Tidligere på måneden fortalte den amerikanske præsident, Donald Trump, da også til CNN, at han ville sende en lang række af bevæbnede skibe til regionen.

- Vi sender en armada. Meget kraftfuldt. Vi har ubåde. Meget kraftfulde. Langt kraftigere end vores hangarskibe, sagde Donald Trump og henviste til, at USA allerede i begyndelsen af april sendte flere krigsskibe ud i Stillehavet.

Heriblandt hangarskibet USS Carl Vinson, som ellers skulle have befundet sig i Australien på det pågældende tidspunkt. Den plan blev ændret i kølvandet på det amerikanske angreb på en luftbase i Syrien.

Nordkorea var hurtigt ude og kalde missilangrebet for "en handling af aggression, som ikke kan tolereres" og mente, at de gjorde klogt i at "styrke deres atomprogram".

Ubåden USS Michigan er én af i alt ​​fire amerikanske Ohio-ubåde, der har plads til at opbevare atommissiler. Ubåden er normalt bemandet med Tomahawk-missiler.