Udland

Mens USA rasler med sablen: Nordkorea i gang med storstilet militærøvelse

Nordkoreanske soldarter på parade.

Øvelsen kommer på samme tid som USA og Sydkorea gennemfører store øvelser.

Ifølge CNN, som citerer sydkoreanske militærkilder, er Nordkoreas militær i gang med en "storstilet militær øvelse" ved Wonsan-regionen i det østlige Nordkorea.

Der skulle være tale om en storstilet militærøvelse, men der er ingen meldinger om, hvilke våben og militært isenkram, der bliver brugt.

- Vores militær holder nøje øje med det nordkoreanske militærs bevægelser og forbliver godt forberedt, lyder det ifølge CNN i en erklæring fra det sydkoreanske militær.

Ekspert: Nordkorea vil sende et signal

Ifølge militæranalytiker Alex Neill vil Nordkorea sende et signal til regeringen i Seoul.

- Det er vigtigt for Nordkorea at minde Sydkorea om, at meget store dele af den sydkoreanske befolkning er inden for det nordkoreanske artilleris rækkevide, siger Alex Neill til CNN.

CNN skriver, at Nordkoreas militærøvelse kommer på samme tid som miltærøvelser holdt af USA og Sydkorea ved den vestlige kyst af den koreanske halvø. Og samtidig med at en af USA's kraftigste ubåde, USS Michigan, er ankommet til Sydkorea.

Amerikanske myndigheder har forklaret, at der er tale en et "rutinemæssigt besøg", som skal "understrege alliancen mellem den amerikanske og sydkoreanske hær".

I en anden udtalelse fra den Sydkoreanske præsidents kontor hedder det, at der er blevet holdt et møde for at diskutere situationen.

Det er tirsdag 85 år siden, Nordkoreas militær blev dannet, og ifølge CNN er dagen i dag en vigtig dato i landets kalender.

USA's senat samles til sjælden briefing

USA's præsident har mandag opfordret til yderligere sanktioner mod Nordkorea.

- Dette er en virkelig trussel mod verden, om vi ønsker at tale om det eller ej, sagde Trump mandag ved en frokost for ambassadørerne for de lande, der har sæde i FN's sikkerhedsråd.

- Nordkorea er et stort verdensproblem, og det er et problem, vi er nødt til at løse permanent. Folk har lukket øjnene i årtier, men nu er det på tide at løse problemet, sagde Donald Trump.

Onsdag skal det amerikanske senat samles til en sjælden briefing om den boblende konfrontation med Nordkorea, skriver det britiske medie The Guardian.

En briefing, der understreger, at den amerikanske præsident Donald Trump er stærkt optaget af Nordkoreas udvikling af atomvåben og missilteknologi, som landet har fremvist ved flere lejligheder inden for kort tid.