Udland

Bombeangreb mod fodboldhold: Mistænkt ville formentlig påvirke aktiekursen

Politiet anholdt en person, som mistænkes i sag om bombeangreb mod Borussia Dortmunds bus.

Tysk politi har anholdt en person, som mistænkes for at stå bag et bombeangreb mod fodboldklubben Borussia Dortmunds spillerbus tirsdag i sidste uge.

Det oplyser den tyske anklagemyndighed.

Den mistænkte er en 28-årig tysk-russisk mand, som blev anholdt fredag morgen i nærheden af Tübingen mere end 400 kilometer fra gerningsstedet i Dortmund.

Op til angrebet boede manden på det samme hotel som Dortmund-spillerne.

Det har tidligere været fremme, at angrebet kunne være islamistisk motiveret, men anklagemyndighedens mener nu, at den mistænkte har haft økonomiske motiver.

Ifølge anklagemyndigheden spekulerede manden i at påvirke kursen på Dortmund-aktier.

Satsede på kursfald

Han havde inden angrebet købt 15.000 såkaldte put-optioner. Det er et finansielt instrument, som gør, at man vædder på, at en aktie falder i værdi. Hvis angrebet havde ført til en voldsom kursnedgang på Dortmund-aktien, kunne manden har fået en pæn gevinst på sin put-optioner.

Optionerne købte manden for lånte penge. Han havde optaget et lån på et femcifret beløb. Det siger en talskvinde fra anklagemyndigheden, Frauke Köhler, ifølge AP på et pressemøde.

Intet tyder på, at manden har fået hjælp af andre, siger Frauke Köhler.

Spillerbussen var på vej til Dortmunds hjemmebane til en kamp i Champions League mod AS Monaco, da tre sprængladninger blev udløst i nærheden af bussen.

To personer blev såret - deriblandt den spanske spiller Marc Bartra. Kampen blev på grund af hændelsen udsat med et døgn.