Udland

FN: Gerningsmænd til bombeangreb i Syrien forklædt som hjælpearbejdere

Selvmordsbombere kan være gået målrettet efter børn ved det blodige angreb i Syrien, mener FN-udsending.

Gerningsmændene bag et bombeangreb i Syrien i weekenden, der dræbte 126 mennesker, havde forklædt sig som hjælpearbejdere. 

Det oplyser to af FN's topfolk torsdag. Personerne bag selvmordsbilbomben kan være gået målrettet efter børn, mener FN's Syrien-udsending. 

Ofrene for den kraftige bombe, der eksploderede lørdag, ramte civile syrere, der ventede på at blive evakueret. Blandt de dræbte var 68 børn. Mange andre blev såret. 

- Nogle, der endda foregav at uddele hjælp og derved tiltrak børnene, forårsagede den forfærdelige eksplosion, siger FN's udsending, Staffan de Mistura, på et pressemøde i Genève torsdag.

Ingen har taget skyld

Lederen af FN's humanitære indsats i Syrien, Jan Egeland, oplyser ligeledes på samme pressemøde, at gerningsmændene var forklædt som hjælpearbejdere.

Endnu har ingen gruppe taget skylden for angrebet på de mange civile syrere. Bomben eksploderede ved en konvoj af busser med syrere, der var ved at blive evakueret. 

Det er et af de blodigste enkeltangreb i den seks år lange, blodige konflikt i Syrien, skriver nyhedsbureauet AFP. Angrebet har forsinket evakueringer fra byerne Fuaa og Kefraya.

De to byer er under regeringsstyrkernes kontrol. Oprørere og deres familier skal ifølge en aftale have passage herfra og videre til oprørskontrollerede områder.