Udland

Bangkok vil forbyde sine verdensberømte gadekøkkener

Den thailandske hovedstads berømte street food-boder vil blive forbudt af hensyn til sundhed og sikkerhed.

Mange rygsækrejsende og turister har gennem årene nydt et velsmagende og billigt måltid fra en af Bangkoks tusindvis af gadekøkkener. Men den fornøjelse hører snart op.

Lokale medier rapporterer tirsdag, at fra udgangen af 2017 vil al street food være bandlyst i storbyen.

Det har myndighederne i Thailands hovedstad besluttet. Beslutningen omfatter samtlige 50 distrikter, som millionbyen er opdelt i.

Det oplyser Wanlop Suwandee, chefrådgiver for Bangkoks guvernør, til avisen The Nation.

Renlighed, sikkerhed og mere plads på fortovene

Bangkoks gadekøkkener er ofte blevet rost i rejseguides og af udenlandske madanmeldere, men til trods for den internationale anerkendelse har myndighederne truffet beslutningen af hensyn til renlighed og sikkerhed.

Tiltaget vil betyde, at berømte lokationer som Chinatown/Yaowarat og Khao San Road med mange turisthoteller vil blive renset for lokale, der sælger mad fra små boder på gaderne.

Et andet formål med tiltaget er at sikre plads til fodgængere på fortovene, skriver The Nation.

Hædret for god street food

For bare en måned siden blev Bangkok af CNN for andet år i træk udråbt til at være verdens fineste rejsemål for street food.

Wanlop Suwandee er taknemmelig for CNN's anerkendelse af Bangkok som klodens bedste street food-by, men:

- Gadesælgerne har erobret fortovene i al for lang tid, og vi har allerede forsynet dem med plads til at sælge mad og andre produkter lovligt på markeder, så der bliver ingen undtagelser i denne aktion. Samtlige gadesælgere bliver nødt til at fjerne sig, siger han til The Nation.

Det sidste ord i sagen er muligvis endnu ikke sagt.

Piyabutr Jiuramonaikul, formand for de forretningsdrivende i Khao San Road, fortæller, at han ikke kender noget til bystyrets planer.

- Der er over 200 street food-sælgere i Khao San Road, og de udgør i vores distrikt det unikke, som tiltrækker mange turister fra hele verden, siger han.

Piyabutr Jiuramonaikul vil nu tage sagen op med myndighederne.