Udland

Politi i USA jagter mand mistænkt for livedrab på Facebook: Meld dig selv

Eftersøgt mand hævder at have begået adskillige drab påskedag i den amerikanske by Cleveland.

Steve Stephens, der mistænkes for at have skudt og dræbt en person og streamet ugerningen direkte på Facebook, bliver søndag eftersøgt af politiet i den amerikanske by Cleveland i delstaten Ohio.

- Den mistænkte transmitterede drabet via Facebook Live og har hævdet at have begået adskillige andre drab, meddeler politiet på Twitter ifølge nyhedsbureauet AFP.

På Facebook Live er det muligt at streame direkte videooptagelser.

Politiet er på jagt efter manden, men ifølge en talsmand for ordensmagten kan han have forladt staten Ohio. Derfor opfordres politiet i Pennsylvania, New York, Indiana og Michigan til at være i "alarmberedskab".

Clevelands borgmester, Frank Jackson, opfordrer ifølge Fox News Steve Stephens til at melde sig selv og til "ikke at skade nogen".

Påstår at have dræbt flere end 12

Politiet understreger, at de påståede øvrige drab ikke er bekræftet.

Flere lokale medier i Cleveland skriver, at den mistænkte mand ligeledes på Facebook har pralet med, at han påskedag har dræbt flere end 12 personer.

- Vi har tjekket adskillige steder, som enten var (nævnt, red.) i selve opslaget på Facebook eller fra informationer, vi har modtaget, siger Calvin Williams, øverste chef for politiet i Cleveland, til tv-stationen Cleveland 19 News.

Offeret en 78-årig mand

Indtil videre er der ikke fundet andre ofre knyttet til den mistænkte mand, tilføjer politichefen.

Navnet på den mistænkte person og et billede af ham er offentliggjort. Der er tale om en 37-årig mand, som angiveligt er flygtet i en personbil.

Drabsofferet er identificeret ifølge mediet Cleveland 19 News. Der er tale om en 78-årig mand.