Udland

Europas mest besøgte turistattraktion fylder 25 år

I dag er det 25 år siden, Disneyland Paris slog dørene op for første gang. I mellemtiden er parken blevet Europas mest besøgte turistattraktion.

Mickey Mouse, Snehvide, Aladdin. De var der alle sammen, da Disneyland i dag kunne fejre 25 års fødselsdag. For selvom fødselaren nu på papiret er voksen, så er figurerne stadig ligeså barnlige og fjollede sjæle, som de altid har været.

Fødselsdagen blev fejret med et stort show med både sang og dans, hvor især parkens 15.000 ansatte blev takket. Formanden for Disneyland Paris, Catherine Powell, bad om, at alle ville fortsætte med at drømme.

- Nu er vi 25 år gamle, men vi har et helt liv foran os med hovederne fulde af drømme. Så lad os fortsætte med at drømme og lad os skrive Disneyland Paris’ fremtid, sagde hun.

Europas største turistattraktion

Siden åbningen i 1992 er Disneyland vokset sig til Europas største turistattraktion, og parken er nu ambassadør for fransk turisme. 320 millioner mennesker har besøgt parken.

Den første Disneyland park åbnede i 1955 i Californien. Siden er verdens største forlystelseskompleks åbnet i Florida, og der er også et Disneyland i Tokyo, Hongkong og Shanghai.