Udland

Tyrkiet: Den stærke nervegas sarin blev brugt mod Idlib

Sarin klassificeres som et masseødelæggelsesvåben. Det angriber blandt andet ofrenes nervesystem.

Der er nu ingen tvivl om, at det var den stærke nervegas sarin, som blev brugt under et formodet kemisk angreb i den syriske provins Idlib sidste tirsdag.

Det fastslår Tyrkiets sundhedsminister ifølge nyhedsbureauet Anadolu.

Flere end 80 døde under angrebet, heriblandt adskillige børn. Nogle af dem blev transporteret til Tyrkiet, hvor de er blevet obduceret.

Sarin blev udviklet i Nazityskland i 1938. Det klassificeres som et masseødelæggelsesvåben og angriber blandt andet nervesystemet, hvorefter ofrene til sidst dør af kvælning.

Verdensledere: Assad er skurken

Både USA, Tyrkiet og flere vestlige lande peger på Syrien som den skyldige i angrebet.

Det afviser det syriske regime blankt.

Rusland, der er Syriens allierede, hævder i stedet, at syriske kampfly ramte et lager, hvor oprørere opbevarede kemiske våben.

Som respons på gasangrebet sendte USA fredag i sidste uge 59 Tomahawk-missiler mod en luftbase tæt på byen Homs i Syrien.

- USA vil ikke passivt se til, mens Assad myrder uskyldige mennesker med kemiske våben, udtaler den amerikanske forsvarsminister, James Mattis, i en erklæring fra Pentagon.

Vladimir Putin, Ruslands præsident, har tirsdag meddelt ud fra nye informationer, at USA er i gang med at forberede et kemisk angreb mod forstæder til Syriens hovedstad, Damaskus - og at USA vil give den syriske regeringen skylden for det.