Trumps talsmand revses efter markant fortalelse: 'End ikke Hitler brugte kemiske våben'

Talsmand i Det Hvide Hus er kommet i modvind, fordi han under pressekonference sagde, at Hitler ikke brugte kemisk gas.

Sean Spicer, der er talsmand i Det Hvide Hus, skulle under en pressekonference tirsdag svare på spørgsmål om det formodede giftgasangreb, der tirsdag ramte den syriske by, Khan Sheikhoun.

I sit svar sammenlignede Sean Spicer den syriske præsident Assad med Hitler, og sagde blandt andet: ”Ikke engang en så nederdrægtig som Hitler sank så lavt, at han brugte kemiske våben”.

Millioner af jøder blev gasset

Men Adolf Hitlers nazi-regime brugte den dødbringende gas Zyklon B til at millioner af jøder i koncentrationslejrene under Holocaust.

Da Sean Spicer blev spurgt ind til sin kommentar om Hitler, tilføjede han ”Hitler brugte ikke gas mod sit eget folk på samme måde, som Assad gør”.

Heller ikke den påstand har Sean Spicer ret i, da jøderne før Hitlers regime blev betragtet som assimilerede tyske statsborgere.

- Ville ikke forklejne Holocaust

Nazisterne brugte også gas mod handicappede, homoseksuelle og katolske tyske statsborgere under Holocaust.

Da Sean Spicer efterfølgende ville uddybe sin udmelding, sagde han, at han ikke havde intentioner om at ”forklejne Holocausts forfærdelige væsen”:

- Det jeg forsøgte, var at tegne en kontrast af taktikken med at bruge fly til at smide kemiske våben på uskyldige mennesker. Ethvert angreb på uskyldige mennesker er forkasteligt og utilgiveligt.

Sean Spicer bliver nu hængt til tørre på de sociale medier, hvor talsmanden får hug for sine udtalelser om Holocaust og hans sammenligning mellem Hitler og Assad.

The Anne Frank Center for Mutual Rights kræver ovenikøbet, at Donald Trump fyrer Sean Spicer efter tirsdagens udtalelser.