Udland

Passager blev brutalt slæbt ud af overbooket fly

En video af en mand, der bliver slæbt ud af et overbooket passagerfly, har skabt røre på sociale medier.

De rejsende fra Chicago til Louisville i USA fik sig en dramatisk start på deres flytur. En mand blev mod sin vilje slæbt ud af et overbooket fly fra United Airlines.

Flyet skulle finde fire ledige pladser, inden rejsen kunne begynde.

Manden skreg højlydt, da sikkerhedspersonale tvang ham ud af sit sæde og bar ham ned gennem midtergangen. Tvangsfjernelsen var så voldsom, at manden slog hovedet hårdt ned i et armlæn. Slaget flækkede mandens læbe, hvilket fik blodet til at flyde fra munden.  

Hændelsen blev filmet og er efterfølgende blevet postet på sociale medier af medpassageren Audra D. Bridges.

- Hvad laver I? Det er helt forkert. Se hvad I har gjort ved ham, udbryder en af passagererne i videoen.

Ifølge Bridges fortalte manden flypersonalet, at han er læge, og at han derfor måtte med flyet, fordi han skulle tilse patienter næste morgen.

Videoen er indtil videre blevet set 14 millioner gange alene på Audras Facebook-side. 67.000 brugere har reageret på opslaget, og mange udtrykker forargelse og vrede mod flyselskabet.

Passagerer blev udvalgt tilfældigt

Det er fuldt ud lovligt for flyselskaber at overbooke afgangene. Da mange passagerer ikke møder op, er det økonomisk bedre for flyselskaberne at overbooke flyene. I tilfælde hvor alle møder op, tilbydes rejsende en kompensation for at ændre deres afgang.

Flyselskabet havde tilbudt passagerer omkring 5.600 kroner i gavekort samt en hotelovernatning for at opgive deres plads i flyet, skriver nyhedsbureauet AP.

Da ingen meldte sig frivilligt, udvalgte flyselskabet fire tilfældige passagerer. Men kun tre forlod frivilligt flyet.

- Den sidste mand nægtede at forlade flyet, og politiet blev derfor tilkaldt, fortæller talsmand for United Airlines Charlie Hobart.

Ifølge flymyndighederne i Chicago fulgte sikkerhedspersonalet ikke protokollen for overbookede fly, og efterfølgende er en af de involverede blevet sendt på orlov, mens hændelsen bliver undersøgt nærmere, skriver AP.

United Airlines har efterfølgende i en besked på Twitter undskyldt til manden og de andre passagerer ombord på flyet.

Afstemning

Synes du, at det er i orden, at flyselskaber overbooker flyene?