Udland

Svensk politi: Efterforskning af angrebet kan tage et år

Efterforskningen kan tage op til et år lød det mandag på et pressemøde hos svensk politi, hvor mange ubesvarede spørgsmål forblev ubesvarede.

Det var meget begrænset, hvad politiet kunne løfte sløret for ved mandagens pressemøde hos politiet i Stockholm.

- Med hensyn til hvad der skete på Drottninggarten, har vi ikke noget nyt at rapportere, lød det tidligt fra rigspolitichef, Dan Eliasson, og pressemødet fortsatte i samme tone.

Politiet ville ikke frigive nye oplysninger om den anholdte og mistænkte 39-årige usbeker, andet end at politiet var meget overbeviste om, at de har fat i chaufføren fra fredagens angreb.

Og om den anden anholdte og mistænke i sagen ville politiet kun fortælle, at han er mistænkt på ’et lavere niveau’ end den 39-årige usbeker.

Vil tage op mod et år

Generelt gav det svenske politi udtryk for, at der bliver behov for tålmodighed fremadrettet i forhold til efterforskningen.

- Omkring 100 efterforskere arbejder med udredningen og politiet regner med, at det kan tage op mod et år at udrede det (terrorangrebet, red.) fuldstændigt, lød det fra Mats Löfving, chef for politiets nationale operative afdeling på pressemødet.

- Vi kommer ikke til at kunne fortælle detaljer omkring den mistænkte. Hans advokat har tavshedspligt, og så går det ikke, at vi taler så meget, fortsatte han.

Hensyn til det fortsatte arbejde

Årsagen til, at politiet var så tilbageholdende med oplysninger, var ifølge rigspolitichefen af hensyn til politiarbejdet.

- Fordi der er en løbende overvågning og efterforskning, kan vi ikke sige meget om arbejdet. Der foregår et intensivt arbejde for at se, om der kan findes andre involverede personer end de to anholdte, fortalte Dan Eliasson.