Terror i Stockholm

Svenskerne samledes i sorg - tusinder holdt ét minuts stilhed

Søndag afholdes en mindehøjtidelighed på Sergels Torg ved Drottninggatan i Stockholm, hvor fire personer blev dræbt i et angreb fredag.

Stenene på Drottninggatan i Stockholm er dækket med blomster, brændende lys og mindeord.

Søndag klokken 14.00 fyldes gaden og pladsen Sergels Torg med tusindvis af mennesker, som efter to dage i chok mødes til mindehøjtidelighed efter fredagens angreb, der kostede fire personer livet.

Svenskernes samles og forenes med budskab om, at befolkningen kommer gennem sorgen sammen. 

- Når mørket falder på os, er det vigtigere end nogensinde, at vi reagerer med lys og varme og svarer igen på de onde kræfter, lyder det i invitationen til mindehøjtideligheden

Mere end 11.000 har tilmeldt sig mindehøjtideligheden på Facebook søndag formiddag, og tallet stiger fortsat.

Svenskerne holder sammen

Efter fredagens angreb har voksne og børn besøgt gerningsstedet i det centrale Stockholm.

- Man vil vise, at det onde ikke skal få lov at sejre. At man står for det gode. Det er så forfærdeligt, siger svenske Jeanett Robnett, som er mødt op på Drottninggatan søndag formiddag.

Svenskere mødt op ved Drottninggatan mindes ofrene for fredagens angreb.

- Det er vigtigt for mange, og mange er kommet her og har lagt blomster og flag. Har forsamlet sig her og følt sammenhold, lyder det fra Camilla Malmqvist på stedet.

Blomsterhegn på nippet til at vælte

Mængden af blomster og lys ved indhegningen foran Åhlens er ifølge Expressen blevet så stor over de seneste dage, at en gruppe arbejdere søndag har været i gang med at flytte blomsterne fra hegnet og over på Sergels Torg.

-  Hegnet var faktisk ved at vælte i går, så vi har flyttet blomsterne til trappen på Sergels Torg ved Kulturhuset, hvor man kan lægge blomster i dag, hvis man har lyst, siger viceborgmester Fredrik Jurdell til det svenske medie.

TV 2 News er med og sender live under hele mindehøjtideligheden søndag eftermiddag.