Terror i Stockholm

Svensk kronprinsesse i tårer på gågaden

Det var en tydelig berørt svensk kronprinsesse, som lørdag lagde blomster på gerningsstedet i Stockholm efter fredagens angreb.

Klædt i sort, med blomster i hånden og med prins Daniel ved sin side er Sveriges kronprinsesse Victoria lørdag mødt op på Drottninggatan i Stockholm.

Gaden som fredag blev forvandlet til et gerningssted, da en lastbil i høj fart kørte ned ad gaden og dræbte flere personer. 

- Jeg føler en enorm sorg. En enorm sorg, og jeg føler en tomhed, siger en tydelig berørt kronprinsesse, efter at hun har lagt buketten med de langstilkede røde roser foran centret Åhléns.

Svenskerne skal stå sammen

Adskillige personer står side om side på Drottninggaten for at holde om hinanden, lægge blomster og vise deres medfølelse med ofrene for fredagens angreb.

- Samfundet har vist en enorm kraft, og at vi står imod det her, at vi vil stå imod, og at vi er enige. At det svenske samfund også bygger på en enorm tillid, et fællesskab, et sammenhold. Og det vil komme styrket ud af det her på en eller anden måde, lyder ordene fra kronprinsessen. 

Den svenske kronprinsesse Victoria var dybt berørt, da hun lørdag formiddag mødte op ved gerningsstedet i Stockholm og lagde blomster Video: Michael Rathje

Adspurgt om, hvordan Sverige nu kommer videre, er kronprinsessens svar kort og konkret:

- Sammen.

Flere personer indlagt

Det var varehuset Åhléns, ​lastbilen bragede ind i fredag eftermiddag, efter at have ramt flere fodgængere på Drottninggatan.

Fire personer mistede livet i angrebet, og yderligere 15 blev såret. Heraf er ni personer fortsat indlagt på hospitalet.

Svensk politi har anholdt en person, som politiet mistænker for at stå bag angrebet og have siddet bag rattet på lastbilen.