Terror i Stockholm

Medier: Anholdt er en 39-årig mand - endnu en person pågrebet i nat

Der er angiveligt en sammenhæng mellem to mænd, som politiet har pågrebet efter et angreb i Stockholm.

Svensk politi har sent fredag aften pågrebet endnu en person efter et lastbilangreb i Stockholm fredag eftermiddag.

Det rapporterer flere svenske medier heriblandt Aftonbladet og Expressen.

Expressen mener at vide, at der er tale om en "ung mand", men anklagemyndigheden i Stockholm vil lørdag morgen ikke bekræfte pågribelsen over for TV 2. 

To personer pågrebet

Ifølge den svenske avis blev manden pågrebet omkring klokken 23.30 i Stockholm-forstaden Hjulsta. 

Disse oplysninger er ikke bekræftet fra officielt hold.

Tidligere fredag aften blev en mand pågrebet i Märsta i den nordlige del af hovedstaden. Ifølge Aftonbladet er han 39 år. Han er mistænkt for at være involveret i angrebet, hvor fire mennesker blev dræbt og 15 personer såret.

- Vi har en særskilt interesse i den person, som vi har anholdt, fordi han passer med signalementet, siger Jan Evensson fra politiet i Stockholm på et pressemøde.

Jan Evensson henviser til signalementet af den mand iført hættetrøje, som tidligere fredag blev efterlyst med billeder. Det er ikke oplyst, hvem han er, eller hvilken rolle han muligvis har haft i angrebet.

Mistænkes for at have begået terror

Politiet har ingen kommentarer til den seneste pågribelse i Hjulsta, men en unavngiven politikilde bekræfter anholdelsen over for SVT og oplyser, at der er en sammenhæng mellem de to anholdte mænd.

Natten til lørdag oplyser svensk politi på sin hjemmeside, at det formelt har ændret tilbageholdelsen af den pågrebne mand fra Märsta til en decideret anholdelse.

- Den mand, som tidligere blev pågrebet i Stockholm-området, er blevet anholdt, skriver politiet.

Karin Rosander, informationsdirektør ved anklagemyndigheden i Stockholm, siger lørdag morgen til TV 2, at manden mistænkes for at have begået "terrorhandling med mord".

Hun vil ikke bekræfte de svenske mediers meldinger om, at endnu en person er pågrebet. 

Fredag eftermiddag kørte en lastbil ind i en menneskemængde og siden et stormagasin i Drottninggatan i det centrale Stockholm.

Fire personer blev dræbt og 15 såret. Johan Bratt, cheflæge i Stockholm, siger lørdag morgen til SVT, at seks af de 15 kvæstede personer er blevet udskrevet. Et barn og otte voksne er fortsat indlagt.

Rene Dinesen, der er chef for Udenrigsministeriets Borgerservice, siger lørdag morgen til TV 2, at det ikke tyder på, at der er danskere blandt de døde eller sårede. 

Anklagemyndigheden i Stockholm bekræfter over for TV 2, at en person er anholdt. Informationsdirektøren vil dog ikke bekræfte, at yderligere en person er pågrebet. Video: Morten Nielsen