Video viser lastbil i høj fart: Folk flygter i panik

Voldsomme billeder fra overvågningskamera viser de dramatiske sekunder, da lastbil suser ned ad befolket gade i Stockholm.

Nye optagelser viser de dramatiske sekunder, da en lastbil fredag eftermiddag kørte ned ad Drottninggatan i Stockholm i høj fart og påkørte flere personer.

Optagelserne stammer fra et overvågningskamera i en tøjbutik og viser, hvordan folk går stille rundt ude på gaden, kort inden lastbilen kommer drønende.

Herefter opstår der vild panik, og flere personer nærmest kaster sig ind gennem butikkens dør for at komme i sikkerhed.

Få sekunder senere kan man på videoen se lastbilen suse forbi i høj fart udenfor.

- Jeg gik på hovedgaden, da en stor lastbil kom ud af ingenting. Jeg kunne ikke se, om nogen kørte den, men den var ude af kontrol. Jeg så mindst to blive påkørt og løb, så hurtigt jeg kunne, væk derfra, fortalte øjenvidnet Dimitris tidligere på dagen til Aftonbladet.

Fire dræbte og mangte sårede

Svensk politi har bekræftet, at mindst fire personer har mistet livet ved angrebet. Antallet af sårede er lørdag morgen nedjusteret til ni. Fredag blev det oplyst, at 15 personer var sårede.

En person belv fredag aften pågrebet. Det er uvist, om der er tale om den formodede gerningsmand, der kørte lastbilen. Manden blev natten til lørdag formelt anholdt og er mistænkt for terror. I nat blev yderligere en person pågrebet, oplyser svenske medier.

Danske Josephine Antonia Skjoldborg befandt sig helt tæt på angrebet sammen med hendes to veninder.

- Vi skulle ind og have en kaffe, inden vi skulle hjem. Vi overvejer, om vi skal vente med den her kaffe, men vi vælger at gøre det. Og havde vi ikke gjort det, havde vi været midt ud i det hele i stedet for, har hun fortalt til TV 2.