Sveriges statsminister efter angreb: - En frygtelig handling

Det var angreb, da en lastbil fredag eftermiddag kørte ind i en menneskemængde i den svenske hovedstad Stockholm. Det slår landets statsminister fast

Tre har indtil videre mistet livet i et angreb, hvor en lastbil kørte ind på den centrale Drottninggatan i Stockholm kort før klokken tre fredag eftermiddag. Det siger politikilder til svenske medier. 

Lige nu arbejder svensk politi på at få overblik over angrebet, og landets statsminister, Stefan Löfven, opfordrer svenskerne til at være ekstra opmærksomme i disse timer.  

- Regeringen gør alt for at støtte de myndigheder, som er i gang nu, og nu opfordrer vi folk til at være opmærksomme og lytte især til politiets informationer, lyder det fra statsministeren. 

- Frygtelig terrorhandling

Ifølge en reporter fra svenske SVT, kører en politibil rundt i det centrale Stockholm og advarer borgerne om angrebet, som statsministeren betegner som terror. 

- Jeg kan sige, at ifølge sikkerhedspolitiet har vi mindst to dræbte ved denne frygtelige terrorhandling, og nu går vores tanker til ofrene og deres familier og kære og til de kvæstede. Det er det, jeg kan sige nu, lyder det fra Stefan Löfven. 

Han fortæller samtidig, at svensk politi har tilbageholdt en person i forbindelse med angrebet.