En anholdt efter angreb i Sverige - passer på signalement af efterlyst

En mistænkt er blevet anholdt i det nordlige Stockholm efter lastbilangrebet tidligere på dagen.

Svensk politi har fredag aften anholdt en mand i forbindelse med angrebet i det centrale Stockholm tidligere på dagen. Manden er anholdt i bydelen Märsta i det nordlige Stockholm.

- Vi kan bekræfte, at en person er anholdt for en form for indblanding i det hele, siger talsmand Lars Byström ifølge avisen Aftonbladet

På en pressekonference klokken 21 fredag aften bekræfter det svenske sikkerhedspoliti, SÄPO, at den anholdte mand passer på signalementet af den person, som tidligere på dagen blev efterlyst med foto.

Politiet ønsker ikke at oplyse nogen detaljer om den anholdte, herunder hvorvidt der er tale om en svensk statsborger, ligesom de ikke vil oplyse, hvilken rolle den pågældende mand muligvis kan have spillet i forbindelse med angrebet.

- Men det er en person, som har været i nærheden af hændelsen, siger Jan Evensson fra politiet i Stockholm på pressemødet.

Efterforskes som terror

Svenske medier skrev tidligere på aftenen, at den anholdte selv skulle have bekræftet, at han stod bag angrebet, men heller ikke dette vil politiet forholde sig til.

Den svenske statsminister, Stefan Löfven, oplyste hurtigt, at angrebet lignede en terrorhandling, og således efterforskes det også.

 - Vi har en hypotese om, at det er et terrorangreb. Jeg siger ikke, det er et terrorangreb, men vi behandler det som sådan af hensyn til efterforskningen, siger Stefan Hector fra den Nationale operative enhed, NOA, ved pressemødet fredag aften.

Fire dræbte og 15 sårede

Politiet bekræfter fredag aften også, at fire personer har mistet livet og 15 er såret efter angrebet.

Angrebet i det centrale Stockholm skete kort før klokken 15 fredag eftermiddag, da en lastbil i høj fart kørte ind i en menneskemængde på Drottninggatan og derefter påkørte et varehus.

- Fra svensk politis side og hos Sikkerhedspolitiet kommer vi til at gøre alt, hvad der står i vores magt, for at de, som står bag dette, skal stilles til ansvar. Alle ressourcer skal sættes ind på denne opgave, så vi kan få opklaret denne frygtelige forbrydelse, siger rigspolitichef Dan Eliasson til Aftonbladet.

Tidligere fredag oplyste politiet, at to personer var bragt ind til afhøring, men at de ikke umiddelbart var mistænkt for noget.