Udland

Clinton: Rusland vil blande sig igen og igen

Clinton er bekymret over seneste udmeldinger fra Rusland Drew Angerer / Scanpix Denmark

Den tidligere præsidentkandidat advarer amerikanerne mod russisk indblanding ved kommende præsidentvalg.

Den tidligere demokratiske præsidentkandidat Hillary Clinton betegner Ruslands indblanding i det amerikanske valg som en "handling af aggression".

Meldingen fra Clinton kom torsdag under en tale ved kvindekonferencen Women in the World i New York.

Clinton bekymret

Den tidligere udenrigsminister og førstedame er overbevist om, at det ikke er sidste gang, at Rusland vil blande sig i amerikansk politik.

- Jeg er dybt bekymret over det, der skete med Rusland. En fremmed magt blandede sig i vores valg, og vi får mere og mere at vide om det hver dag, siger Hillary Clinton ifølge CNN.

Hillary Clinton har i vid udstrækning holdt sig ude af mediernes søgelys, efter at hun tabte præsidentvalget til hendes republikanske rival, Donald Trump, i november.

- Russerne skaber mistillid

Hun beskylder russerne for at forsøge at skabe "mistillid og forvirring" omkring det amerikanske politiske system.

Derfor mener hun, at der skal iværksættes en uafhængig undersøgelse af, hvorvidt russerne samarbejdede med Donald Trumps kampagnestab.

- Rusland vil vende tilbage igen og igen, hvis ikke USA upartisk skrider til handling i fællesskab for at holde de ansvarlige til regnskab, siger Hillary Clinton.

Hillary Clinton forholdt sig på konferencen også til det formodede giftgasangreb, der kostede mindst 86 personer livet i den syriske Idlib-provins tirsdag.

Hun mener, at USA burde have bombet regimets luftbaser for at beskytte civilbefolkningen i Syrien.

- Jeg mener, at vi skulle have bombet hans (præsident Bashar al-Assad, red.) luftbaser og gjort det umuligt for ham at bruge dem til at bombe uskyldige mennesker, siger Clinton ifølge AFP.

Hillary Clinton deltager i kvindekonferencen Women in the World, der finder sted i perioden 5.-7. april i Lincoln Center i New York. Her mødes kvindelige ledere, aktivister og meningsdannere for at fremme debatten om ligestilling mellem kønnene.