25-årig dræbt og slugt hel af pytonslange

Indbyggerne på den indonesiske ø Sulawesi fik noget af et chok, da en fuldvoksen mand blev fundet død efter at være blevet slugt af en slange. 

Akbar Salubiro var, som så mange gange før, taget ud for høste palmeolie i landsbyens nærliggende plantage.

Men det skulle også vise sig at være den sidste.

Den 25-årige mand vendte aldrig hjem efter arbejdet. Og der skulle gå et helt døgn før han blev set igen - nu i maven på en syv meter lang pytonslange.

Det var Akbar Salubiros nabo, der mandag fandt den gigantiske netpyton med maven fyldt. Slangen blev dræbt og skåret op, og her fandt de Salubiro - stadig iført gummistøvler og tøj.

Se den menneskeædende slange blive sprættet op i videoklippet øverst i artiklen - vi advarer mod stærke billeder.

Men hvordan kan en fuldvoksen mand ende i maven på en slange?

En teori er, at manden har hvilet sig i græsset i en arbejdspause. Slangen har her angrebet ham og har kvalt ham. Derefter har slangen slugt ham.

Se en rekonstruktion af angrebet i videoklippet herunder:

Indbyggerne på den indonesiske ø Sulawesi fik noget af et chok, da en fuldvoksen mand blev fundet død efter at være blevet slugt af en slange. Video: Anders Masannek Jørgensen

Overrasker sit bytte med hurtigt angreb

Netpytoner bruger overraskelsesangreb, som efterlader byttet chanceløs.

- De ligger i skjul, så når man kommer forbi, hugger de ud efter byttet med en fart på 100-150 km i timen. Og så kan man ikke rigtig nå at gøre noget. Hvis man ikke har set slangen, så er man bare fanget, forklarer Jacob Riis, der er dyrepasser i Københavns Zoo.

Derefter snor pytonen sig rundt om sit bytte og kvæler luften ud af det. Hver gang byttet ånder ud, trykker slangen lidt sammen, så byttet ikke kan trække vejret ind igen. Til sidst dør byttet af iltmangel.

Slanger angriber sjældent mennesker

Det er heldigvis langt fra alle pytoner, som kan sluge mennesker. Faktisk skal de gerne være omkring seks meter før de kan gabe over noget så stor som et menneske.

- Man kigger som hovedregel på omkredsen af hovedet på slangen. Det kan man så gange med tre - og det centimetermål, man får, er det største den kan gabe over og sluge, fortæller Jacob Riis til TV 2.

Det er meget sjældent, at pytoner angriber mennesker. Faktisk er slangerne ofte et plus for landsbyerne, fordi de spiser de rotter, som ellers trækker sygdomme med sig.