Udland

Sydkoreas afsatte præsident er blevet anholdt

Den 65-årige Park er anklaget i en sag om afpresning af store virksomheder.

Sydkoreas afsatte præsident, Park Geun-hye, er blevet anholdt, oplyser en talsmand for retsvæsenet i Seoul ifølge AFP.

- Hun er sigtet for bestikkelse, magtmisbrug, afpresning og for at lække regeringshemmeligheder, siger talsmanden, efter at der onsdag blev holdt et maraton-retsmøde om sagen.

Den sydkoreanske anklagemyndighed har tidligere sagt, at der er blevet indsamlet en stor mængde bevismateriale mod den tidligere præsident.

I sidste uge blev Park afhørt af den sydkoreanske anklagemyndighed i 14 timer om hendes indblanding i en korruptionsskandale, der har kostet hende præsidentposten.

Den 65-årige Park er sammen med sin veninde Choi Soon-sil anklaget i en sag om afpresning af store virksomheder, som skulle støtte Parks politiske initiativer.

Afviser anklager 

Den tidligere præsident er beskyldt for flere lovovertrædelser, herunder bestikkelse og magtmisbrug.

Park afviser anklagerne mod sig.

Der udbrød store protester i Sydkorea, efter at landets forfatningsdomstol afsatte præsident Park Geun-hye permanent i begyndelsen af marts.

Hun fik et historisk flertal, da hun blev valgt som landets første kvindelige præsident i 2012.

Især blandt landets ældre befolkning var hun populær. De ældre mindes hendes fars styre i 1960'erne og 1970'erne.

Skal have afpresset virksomheder  

Park og Choi Soon-sil har angiveligt arbejdet sammen om at lokke bestikkelse fra elektronikgiganten Samsung og andre firmaer.

Samsung har ifølge anklagerne betalt store summer i bestikkelse for at sikre regeringens opbakning til en fusion mellem to af Samsung-gruppens virksomheder.

Choi Soon-sil, der i årtier har kendt Park, er anklaget for at have udnyttet sin nære forbindelse til præsidenten.

Hun skal have afpresset lokale virksomheder til at "donere" 490 millioner kroner til en fond, som hun selv bestyrede og brugte til egne formål.

Chung Yoo-ra, der er datter af Choi Soon-sil, sidder fængslet i Danmark. Hun er i sit hjemland sigtet for medvirken til omfattende økonomisk kriminalitet.