Udland

Helikopterstyrt koster fem personer livet

Kystvagten i Storbritannien måtte stoppe eftersøgningen af en helikopter og fem personer onsdag på grund af dårligt vejr. Torsdag er de fundet døde.

Fem personer har mistet livet i et helikopterstyrt i det nordlige Wales. 

Det rapporterer BBC torsdag. 

Vraget af helikopteren blev fundet af et redningshold i området ved Rhinog Mountains.

Større eftersøgning blev igangsat

Helikopteren forsvandt onsdag over Det Irske Hav. Den var fløjet fra Milton Keynes og var formentlig på vej mod Dublin via Caernarfon Bay.

Kystvagten satte gang i en større eftersøgning, da radarkontakten til helikopteren gik tabt onsdag eftermiddag. 

- Vi har lavet en plan for eftersøgning mellem Caernarfon Bay og Dublins kyst, og i øjeblikket har vi to af kystvagtens helikoptere i luften, sagde kommandør ved den britiske kystvagt, Peter Davies, til The Independent, onsdag.

Skyer satte en stopper for eftersøgningen

Kystvagten måtte dog stoppe med at lede efter den privatejede Twin Squirrel helikopter onsdag aften. Det var nemlig for svært at se noget på grund af vejret. 

- På grund af lavtliggende skyer har sigtbarheden været ekstremt dårlig og hæmmet indsatsen i eftersøgningen. Helikopterne er vendt tilbage til deres baser, og der er ingen planer om at genoptage søgningen med mindre vejret forbedres betydeligt, oplyste den britiske kystvagt til The Guardian.

Ifølge The Guardians oplysninger overtog politiet i Wales efterfølgende sagen og har altså fundet helikopteren og de fem livløse personer om bord torsdag.