Terror i London

Politiker kendte terrordræbt betjent: - En elskelig mand, mit hjerte er knust

Keith Palmer Scanpix

Betjenten Keith Palmer døde, da han forsøgte at forhindre terroristen i at få adgang til det britiske parlament.

Den 48-årige britiske politibetjent Keith Palmer mistede onsdag livet i et terrorangreb ved det britiske parlament.

Her blev han stukket flere gange af en gerningsmand, der senere er blevet identificeret som den 52-årige Khalid Masood. Han havde forinden havde kørt ind i en folkemængde på Westminster Bridge – hvor to mistede livet.

Den ubevæbnede Keith Palmers forsøg på at stoppe terroristen i at fortsætte sit forehavende i det britiske parlament, men det kom til at koste den rutinerede politibetjent livet.

Det britiske parlamentsmedlem James Cleverly, der repræsenterer Det Konservative Parti, kendte den nu afdøde betjent.

- Mit hjerte er knust

I en Twitter-opdatering begræder han tabet af Keith Palmer, som han arbejdede sammen med i det britiske forsvar, inden Palmer blev betjent.

- En elskelig mand, en ven. Mit hjerte er knust, skriver han.

Han fortsætter i endnu et tweet:

- Mine tanker er hos familien, vennerne og kollegaerne af Keith Palmer. En modig mand.

Forventede at komme hjem

Keith Palmer efterlader sig kone og børn. Han nåede at arbejde for The Metropolitan Police i 15 år. Inden da havde han været i hæren.

- Han var en, der tog på arbejde i dag med forventningen om at komme hjem igen, når hans vagt var ovre. Og han havde al mulig ret til at forvente, at det var det, der ville ske, sagde Mark Rowley, antiterrorofficer i Scotland Yard, umiddelbart efter angrebet. Det skriver The Telegraph.

Borgmester: - Dræbt, mens han modigt udførte sin pligt

Londons borgmester, Sadiq Khan, var også ude at sige ord om den afdøde betjent efter angrebet.

- Han personificerer de modige mænd og kvinder fra vores politi og beredskab, der arbejder døgnet rundt for at sørge for vores sikkerhed. Alle i London er taknemlige for deres arbejde.

- Keith Palmer blev dræbt, mens han modigt udførte sin pligt – at beskytte vores by og hjertet af vores demokrati fra dem, der ønsker at ødelægge vores måde at leve på.

- Mit hjerte går ud til hans familie, venner og kollegaer, sagden Sadiq Khan ifølge The Telegraph.

Politiker ydede førstehjælp

Parlamentsmedlemmet og vennen Tobias Ellwood gjorde alt, hvad han kunne, for at redde Keith Palmer, da han lå på vejen foran parlamentsbygningen.

Han gav betjenten førstehjælp og forsøgte at stoppe blødningen fra de stiksår, betjenten havde fået efter at være blevet angrebet med en kniv.

Tobias Ellwood, der er tidligere soldat, blev ved den sårede betjent, indtil en luftambulance ankom på Parliament Square. Trods hjælpen stod den 48-årige betjents liv ikke til at redde.

I 2002 mistede Tobias Ellwood sin bror i et terrorangreb

Broderen Jonathan Ellwood døde under bombningen af Bali den 12. oktober 2002, der kostede 202 mennesker livet.

Britisk politi bekræfter, at fem personer - heriblandt gerningsmanden - er dræbt under angrebene på Westminster Bridge og ved parlamentet. 29 personer er fortsat indlagt med kvæstelser - syv af dem er i kritisk tilstand.

Tre af de dræbte mistede livet, da de blev kørt ned på Westminster Bridge. Den tredje dræbte er betjenten og den fjerde er gerningsmanden, der blev dræbt af politiets skud.