Terror i London

London-angreb kostede fire uskyldige livet - nu er de identificeret

Her er de tre identificerende ofre i det seneste terrorangreb i London. Fra venstre læreren Aysha Frabe, betjenten Keith Palmer og amerikaneren Kurt Cochnar. Privatfoto, Scanpix

Fire ofre for det seneste terrorangreb i London er blevet navngivet. I blandt dem er en lærer og mor til to.

En 43-årig kvinde er torsdag identificeret som et af ofrene for onsdagens terrorangreb ved det britiske parlament.

Aysha Frade var mor til to og havde netop forladt det nærliggende DLD College London, hvor hun til daglig underviste i spansk. Uddannelsesstedet har bekræftet dødsfaldet overfor The Independent.

Herfra var hun på vej hen for at hente sine to døtre fra skole, da hun blev ramt af gerningsmandens bil. Han er torsdag eftermiddag blevet identificeret som Khalid Masood.

Efterlader mand og børn

Det 43-årige offer har rødder i Spanien, men er britisk statsborger og født og opvokset i London. Hun efterlader sin mand og to piger på henholdsvis otte og elleve år.

Aysha Frade og en anden civil, en mand på 54 år, døde begge to af skaderne efter at være blevet påkørt på Westminister Bridge.

Det er senere blevet offentliggjort, at manden var en amerikansk turist på rundrejse.

Fejrede sølvbryllup under angreb

Amerikaneren hed Kurt Cochran og kom fra den vestlige stat Utah. Her havde han sit eget musikstudie ved siden af jobbet som ingeniør. Det skriver The Telegraph.

Sammen med sin hustru, den 46-årige Melissa Cochnar, rejste han rundt i Europa for at fejre parrets 25-års bryllupsdag. Hun brækkede et ben og et ribben og slog sit hoved under angrebet, men vurderes ikke til at være i livsfare.

Siden dødsfaldet blev offentliggjort, har familie og venner udtrykt deres sorg på det sociale medie Facebook. Her skriver hustuens søster blandt andet:

- Jeg er MEGET, MEGET ked af at informere jer om, at Kurt er gået bort som følge af de kvæstelser, han pådrog sig under angrebet i London. Kurt, du er en HELT, og vi vil aldrig glemme dig.

SO, SO SORRY to inform everyone - Kurt has passed away from the injuries he received during the attack in London. My...

Posted by Sara Payne-Mcfarland on Thursday, March 23, 2017

Forsøgte at stoppe ham uden våben

Efter den vilde kørsel over Westminister Bridge bragede gerningsmanden bilen ind i et hegn nær parlamentet og løb herefter op mod indgangen.

Her prøvede den ubevæbnede politibetjent Keith Palmer at stoppe ham, men blev stukket flere gange med en kniv af gerningsmanden, der kort efter selv blev skudt og dræbt på stedet.

48-årige Keith Palmer blev hans tredje dødsoffer og efterlader sig også både ægtefælle og børn. Han var en rutineret betjent og nåede at arbejde for The Metropolitan Police i 15 år. Inden da havde han været i hæren.

Det var også her, han havde mødt parlamentsmedlemmet Tobias Ellwood, der gjorde alt, hvad han kunne for at redde sin ven.

Den 48-årige betjent Keith Palmer, der blev dræbt i angrebet ved det britiske parlament.

Han gav betjenten førstehjælp og forsøgte at stoppe blødningen fra stiksårene, indtil en luftambulance ankom på Parliament Square. Trods hjælpen stod den 48-årige betjents liv ikke til at redde.

Angrebet har indtil videre kostet fem mennesker - deriblandt gerningsmanden - livet, og i alt blev mindste 50 mennesker såret. Heraf er to i kritisk tilstand.

Torsdag aften blev en 75-årig mand det fjerde offer for terrorhandlingen i London, da han døde af sine kvæstelser. Det oplyser britisk politi. Der er tale om Leslie Rhodes fra det sydlige London.  

Dømt til at fejle

Under hændelsen kom parlamentsbygningen hurtigt under såkaldt lockdown, mens politiet finkæmmede området for flere potentielle terrorister.

Premierminister Theresa May blev omgående evakueret. Hun har efterfølgende rost betjentene og annonceret, at parlamentet torsdag vil åbne som sædvanligt.

- Ethvert forsøg på at bekæmpe disse værdier gennem vold og terror er dømt til at fejle, sagde hun onsdag.

- Og Londonere – og alle andre fra hele verden, som er på besøg i denne fantastisk by – vil stå op og gå i gang med dagen som normalt.

Terrorbevægelsen Islamisk Stat har torsdag taget skylden for angrebet - det er dog ikke bevist, at de har nogen forbindelse til det.