Terror i London

Ledere verden over fordømmer angreb i London

Politikere verden over fordømmer angreb i London, hvor en bil ramte flere fodgængere på Westminster Bridge, og en mand angreb en politibetjent med en kniv. NIKLAS HALLE'N / Scanpix Denmark

Flere politikere sender støtte og tanker til Storbritannien efter angreb ved det britiske parlament.

En bil kørte onsdag eftermiddag over Westminster Bridge, hvor den ramte flere fodgængere, inklusiv tre politibetjente. Derefter angreb en mand fra bilen en politibetjent med en kniv ved parlamentet.

Fem personer er døde. En af dem er en politibetjent, og en anden formodes at være gerningsmanden. 40 andre personer er sårede. 

En talsperson for den britiske premierminister Teresa May har udtalt, at 'premierministeren og regeringens tanker er med dem, der er blevet dræbt og såret i den rædselsfulde hændelse, ligesom de er med deres familier.'

Storbritannien får opbakning fra den tyske forbundskansler, Angela Merkel. 

- Selvom vi endnu ikke kender baggrunden for dette angreb, så bekræfter jeg over for Tyskland og dets borgere: I kampen mod enhver form for terrorisme står vi fast og beslutsomt sammen med Storbritannien, siger hun i en skriftlig kommentar ifølge nyhedsbureauet dpa. 

Den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, har udsendt en udtalelse, hvor han kondolerer på vegne af hele USA.

Også præsidenten for EU, Donald Tusk, har reageret på dobbeltangrebet i London. Han udtrykker sin uforbeholdne støtte til Storbritannien.

Flere danske toppolitikere har også kommenteret og fordømt angrebet på Twitter. Blandt andre statsminister, Lars Løkke Rasmussen, som sender tanker til Storbritannien:

Udenrigsminister, Anders Samuelsen, fik nyheden under et møde i Washington med de 68 lande, der står sammen om kampen mod Islamisk Stat.

Også justitsministeren Søren Pape Poulsen (K) er forfærdet:

Københavns Politi indsatte bevæbnede betjente foran Christiansborg i København efter det formodede terrorangreb i London. Der er ingen konkret trussel, og det er normal procedure efter et angreb, oplyser politiet til TV 2.