Udland

Danske skolebørn tæt på angreb: De er rystede, men OK

To københavnske 8. klasser var helt tæt på angrebet i London. Nu skal de have talt oplevelserne grundigt igennem.

To 8. klasser fra en københavnsk skole kom i dag helt tæt på angrebet ved det britiske parlament i London.

Eleverne var netop samlet til en pause ved parlamentet, da angrebet fandt sted.

- Nogle af børnene har været helt tæt på katastrofen. Nogle har været omkring 20 meter fra, hvor tingene skete, fortæller afdelingsleder Flemming Dahlqvist fra Ørestads Skole, der hjemme fra København har været i løbende kontakt med de lærere, som er med på turen.

Mere eller mindre rystede

Han har ikke fået nærmere beskrivelse af, præcis hvad børnene har set og oplevet, men har koncentreret sig om at finde ud af, hvordan børnene har det efter den chokerende oplevelse.

- Langt de fleste har det godt. De er fysisk uskadte, men psykisk er de alle sammen rystede i en eller anden grad. De er samlet på hotellet og er på vej ud for at spise. Lærerne tager sig af dem og snakker med dem, og eleverne hjælper hinanden med at bearbejde det, der er sket, siger Flemming Dahlquist.

Han fortæller, at børnenes forældre hurtigt fik besked fra børnene selv.

- Heldigvis er situationen i vore dage, at alle børnene har en mobiltelefon. Så det første, der skete, var, at børnene kontaktede deres hjem og fortalte, at de var OK, siger han.

Krisepsykologer

Lige nu handler det for skolens ledelse og lærere om at sikre, at børnene kommer ordenligt igennem oplevelsen.

- Hvis det bliver nødvendigt, så er der krisepsykologer, som er parate til at rykke ud. London er jo kun et par timer væk, hvis det bliver nødvendigt. Det ser det ikke ud til lige nu, men sådanne oplevelser lagrer sig langsomt, så vi følger det tæt, siger Flemming Dahlqvist.

Skolen har foreløbig besluttet, at de to 8. klasser skal fortsætte deres rejse som planlagt.

- Vi tror, at alle har det bedst ved at turen bliver gennemført. De har ikke gavn af, at vi afbryder, så de bliver spredt for alle vinde. Vi tror det er bedst, at de er sammen og hjælper hinanden med at bearbejde de skrækkelige oplevelser.