Udland

På få dage er 6000 migranter reddet på Middelhavet

På grund af det varmere vejr begiver stadigt flere sig ud på havet nu, lyder det fra migrantorganisation.

Omkring 6000 flygtninge og migranter er blevet reddet på den centrale middelhavsrute fra Nordafrika til Italien i løbet af de seneste dage, oplyser Den Internationale Organisation for Migration (IOM).

Årsagen til det høje antal er varmere vejr end sædvanligt for årstiden, lyder det fra IOM. Langt størstedelen af migranterne stævner ud fra Libyen.

500 migranter og flygtninge menes at være druknet i år indtil nu. Til sammenligning var der 159 dødsfald på ruten på samme tidspunkt sidste år. Blandt de omkomne er 22 nyligt døde ifølge Libyens kystvagt.

IOM: Tallene overgår alt, vi tidligere har set

IOM-talsmand Joel Millman taler om en tilstrømning, der ikke er set lignende tidligere.

- Vi er endnu ikke nået igennem marts, og allerede nu ser vi et antal af ankomster, der overgår alt, hvad vi har set tidligere i Middelhavet, fortæller Joel Millman.

- Dette er meget typisk for foråret. Det bliver meget trafikeret, men det er ikke normalt, at tallene er så høje så tidligt, lyder det videre.

Over 20.000 personer er i år kommet til Europa - særligt til Italien - med båd, anslår IOM.

Det samlede antal flygtninge og migranter, der er kommet til Europa med båd i år, er dog markant lavere sammenlignet med sidste år. Ved udgangen af marts 2016 var omkring 160.000 bådmigranter kommet til et europæisk land.

En af de primære årsager til faldet er, at EU og Tyrkiet har indgået en aftale om at begrænse tilstrømningen af migranter til græske øer tæt på den tyrkiske kyst.