Udland

Ivanka Trump får regeringskontor og adgang til hemmeligheder

Præsidentens datter får sit eget kontor i Det Hvide Hus samt adgang til fortrolige oplysninger, siger kilder.

Præsident Donald Trumps datter Ivanka Trump optrapper sin meget synlige rolle i at rådgive sin far, idet hun får en fast plads i kontorfløjen "The West Wing" i Det Hvide Hus.

Således bekræfter unavngivne regeringskilder mandag forlydender om, at den 35-årige præsidentdatter vil få sit eget kontor i fløjen samt adgang til fortrolige oplysninger og en særlig regeringstelefon.

Det forventes ikke, at hun får en officiel titel, ligesom at det heller ikke forventes, at hun vil få udbetalt løn.

Rådgiver i kulisserne

Ivanka Trump vil få selskab i kontorfløjen af sin mand, Jared Kushner, der er seniorrådgiver for præsidenten i spørgsmål om blandt andet handelsaftaler og Mellemøsten.

Da Jared Kushner blev udpeget til den indflydelsesrige post tidligere på året, sagde Ivanka Trump, at hun ikke vil arbejde for sin far i Det Hvide Hus, men i stedet fokusere på sin familie og sine børn.

Siden da har hun dog været en hyppigt brugt rådgiver i kulisserne. Så sent som i fredags sad hun ved siden af den tyske forbundskansler, Angela Merkel, da hun besøgte Donald Trump i Det Hvide Hus.

Ivanka Trump er den næstældste af Donald Trumps fem børn.

Arbejdede i Trumps virksomheder

Hun har arbejdet i flere af Trumps virksomheder, men har også opbygget sin egen forretning, hvor hun blandt andet har lavet kollektioner af tøj, sko, håndtasker, briller og smykker målrettet karrierekvinder.

En kampagne for at boykotte Ivanka Trumps forretning på baggrund af Trumps politik fik præsidentens toprådgiver, Kellyanne Conway, til at kalde Ivankas tøj "et vidunderligt mærke" under et tv-interview med Fox News.

Hun gik også endnu videre og bad seerne om at "gå ud og køb Ivankas sager".

Medlemmer af Kongressen sagde efterfølgende, at kommentarerne stred mod etiske retningslinjer.

De bad derfor kontoret for regeringsetik om at kigge udtalelserne efter. Kontoret har siden kritiseret reaktionen fra Det Hvide Hus i skarpe vendinger.