Udland

Frankrig efterforsker skudepisoder som terror

Lufthavnen er evakueret og en mand er angiveligt blevet skudt og dræbt.

Lørdag formiddag blev der affyret skud i Orly lufthavnen i Paris. Frankrigs indenrigsminister bekræfter overfor nyhedsbureauet AFP, at manden er blevet skudt og dræbt af to soldater, efter han forsøgte at stjæle våben fra en soldat.

Lufthavnen blev efterfølgende evakueret under en sikkerhedsoperation.

Ingen personer er blevet såret i forbindelse med skudepisoden i lufthavnen Orly i Paris, oplyser en landsmand for Frankrigs indenrigsministerium til France Info Radio. 

En bomberydder blev siden sendt til lufthavnen for at sikre, at den dræbte mand ikke havde sprængstoffer på sig. Ingen sprængstoffer blev fundet på manden, da han blev undersøgt.

Skød betjent

Før manden blev skudt og dræbt i Orly lufthavnen, stod han også bag angrebet på en betjent i det nordlige Paris tidligere på morgenen, hvorefter han med en pistol truede en kvinde til af aflevere sin bil til ham. 

Tidligere har det franske indenrigsministerium ellers udtalt, at der ikke var sammenhæng mellem de to skudepisoder.

Manden var angiveligt en radikaliseret muslim, oplyser fransk efterretningstjeneste. Sagerne bliver efteforsket som terror, oplyser de franske myndigheder. Den dræbte var i forvejen kendt af fransk politi og efterretningstjeneste for røveri og narkotikahandel.

Det var en kvindelig soldat, hvis våben den dræbte mand forsøgte at tage under et "ekstremt voldeligt angreb" i lufthavnen, oplyser en talsmand for den franske hær. Kvinden har det efter omstændighederne godt. 

Far og bror afhørt

Faren og broren til den dræbte mand i Orly lufthavn er blevet afhørt af politiet.

Efterfølgende er alle fly aflyst i begge terminaler i Orly-lufthavnen. Nogle fly vil blive omdirigeret til Charles de Gaulle lufthavnen. Vestterminalen i Orly ventes at genåbne snarest, mens østerminalen, hvor skyderiet fandt sted vil forblive lukket resten af dagen, oplyser direktøren for lufthavnen.

Skudepisoderne får ikke indflydelse på det royale besøg fra England, oplyser franske myndigheder. Prins William og hertuginde Kate er i dag på officielt besøg hos Frankrigs præsident Hollande, men parret forlader som planlagt Frankrig i løbet af lørdag.

Skudepisoden i den franske Orly-lufthavn udløste panik blandt personale og passagerer i lufthavnen