Udland

Trump fastholder påstand om Obama-aflytning under valgkamp

Efterretningsudvalg ser ingen tegn på aflytning af Trump Tower. Men præsidenten står fast på sin påstand.

Præsident Donald Trump står ved sin påstand om, at den tidligere præsident Barack Obama beordrede Trump Tower, der er Trumps hovedkvarter i New York, aflyttet under valgkampen i 2016.

Det oplyser talsmanden for Det Hvide Hus, Sean Spicer, under det daglige pressemøde torsdag.

- Han står ved det, siger Spicer ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ingen tegn på aflytning

Udmeldingen kommer, efter at to topsenatorer tidligere torsdag oplyste, at de ikke har fundet nogen beviser for aflytningen.

Således skriver formanden for Senatets efterretningsudvalg, den republikanske Richard Burr, og næstformanden, demokraten Mark Warner, i en fælles erklæring, at de ikke ser tegn på, at Trump Tower har været genstand for overvågning.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Demokrater og republikanere

- Baseret på de oplysninger, vi har til rådighed, ser vi ingen tegn på, at Trump Tower var genstand for overvågning fra noget element i den amerikanske regering - hverken før eller efter valgdagen i 2016, skriver de to.

Også toprepublikaneren Paul Ryan, der er formand for Repræsentanternes Hus, siger torsdag, at der ikke er fundet nogen tegn på en telefonaflytning af Trump Tower.

Det var Donald Trump selv, som fremsatte de foreløbigt udokumenterede beskyldninger på Twitter 4. marts.

- Forfærdeligt! Har lige fundet ud af, at Obama "aflyttede mig" i Trump Tower før sejren. Ingenting fundet, skrev han blandt andet.

Talsmand fastholder påstand

På torsdagens pressemøde forsvarer Det Hvide Hus' talsmand, Sean Spicer, kraftigt præsidentens påstand.

- Der er ingen tvivl om, at der er blevet brugt overvågningsteknikker, siger han.

En talsmand for Barack Obama har afvist påstanden.

Anklagerne har udløst en granskning i Kongressen, og efterretningsudvalgene i begge kamre undersøger sagen. 20. og 28. marts skal sagen op til høring på Capitol Hill.