Kæmpe edderkop skræmmer livet af tusinder: - Tryk ikke play hvis du er ræd

En australsk video af en kæmpe stor edderkop, der vogter over sine nyudklækkede unger, er blevet et viralt hit.

Skadedyrsbekæmperen Noel Parminter fik sig noget af en overraskelse under en inspektion af et termitplaget hus i Brisbane i Australien.

Under inspektionen blev en af væggene på husets loft pludselig ’levende’, da flere hundrede edderkop-unger strømmede ud fra en rede midt på væggen.

Men der ventede Parminter endnu en overraskelse. For lige ved siden af reden - og altså lige ved siden af Noel Parminter - sad den nybagte edderkop-mor og holdt godt øje med sine unger. 

- Under en termitinspektion i dag stødte jeg på en særlig stor grå huntsman-edderkop, der holdt godt øje med sine nyudklækkede unger. Hvis du får det dårligt af edderkopper, skal du ikke trykke play, skriver Parminter på Facebook-siden for sit firma Auswise Pest Control

Som Parminter skriver, tilhører edderkoppen arten ’huntsman’, der er kendt for at blive særligt store. Det ottebenede dyr, som boede i det termitplagede hus i Brisbane, vurderes til at være omkring 30 centimeter i vidde.   

Videoen er gået verden rundt

Videoen, der er blevet delt igen og igen, er blevet set mere end 6.5 millioner gange på Unilad alene.

I oktober sidste år tiltrak en anden video af en huntsman-edderkop verdens opmærksomhed. Den slæbte afsted med intet mindre end en mus. 

En video med en kæmpe edderkop af typen huntsman er gået viralt på Facebook.

Musen er samme størrelse som edderkoppens krop, men da huntsman er i besiddelse af en yderst potent gift, er det muligt for dem at nedlægge bytte, der er større end dem selv.  

Trods størrelse og potent gift så er huntsman-edderkopper ikke farlige for mennesker.