Udland

Tysk avis: Det kvindelige svar på Trump bor i Danmark

Flere internationale medier skriver nu om den danske integrationsministers fejring af udlændingestramninger.

Har verden fået en kvindelig Trump? Det spørgsmål stiller den tyske avis Bild, der har opdaget den mediestorm, som den danske integrationsminister Inger Støjberg er havnet i, efter hun fejrede udlændingestramninger med en kage på Facebook.

Bild har også et øgenavn til Inger Støjberg – ”Trumpine” bliver hun kaldt, fordi hun ifølge avisen "gør opmærksom på sig selv med hårrejsende aktioner på de sociale medier på flygtningenes bekostning”.

Det var hendes stramning nummer 50 på udlændingeområdet, som Inger Støjberg fejrede med en kage.

- I dag fik jeg vedtaget stramning nummer 50 på udlændingeområdet. Det skal fejres, skrev Støjberg på Facebook. 

Også den amerikanske avis New York Times skriver om den omdiskuterede kage.

”For ikke så længe siden brystede Danmark sig med sin humanisme, sin generøse udviklingsbistand og sin åbenhed overfor udlændinge. Men tiderne har ændret sig”, skriver avisen.

Støjberg efterligner Trump

Tyske Bild hæfter sig også ved, at Inger Støjberg i sine næsten to år som integrationsminister har gjort flygtninges liv så vanskeligt som muligt i stedet for at integrere dem.

Med sin flygtningepolitik bruger den danske integrationsminister ifølge Bild samme taktik som Donald Trump til at høste stemmer.  

”Flygtninge og migranter er utroligt velegnede til at mobilisere masser (imod sig) og tilbyde enkle, populistiske løsninger. Det viste Donald Trump på imponerende vis med sit indrejseforbud først for syv, og nu for seks stater."

Men også i Europa efterligner mange ham ivrigt og forsøger med højtprofilerede aktioner at skabe en stemning og fejre deres egne påståede ”fortjenester”. Mens de fleste af dem dog – som Marine Le Pen, Björn Höcke eller Geert Wilders – hidtil har tilhørt højre oppositionen, er en midt-højre regering ved magten i Danmark, der også omsætter den slags bekendtgørelser til handling,” skriver Bild.

Inger Støjbergs opslag på Facebook er ifølge Bild med til at gøre det sværere at finde fælles løsninger på den flygtningekrise, som EU lige nu kæmper med.

”Så længe enkelte lande i Europa afskærmer sig, og politikere med selviscenesættelser á la Donald Trump fejrer deres flygtningefjendske lovændringer med lagkager, kan der ikke være tale om sådanne hårdt tiltrængte fælles løsninger,” skriver Bild.

Avisen skriver også om, hvordan Tyskland har modtaget langt flere flygtninge og migranter end Danmark. I 2016 søgte 658.000 personer asyl i Tyskland, mens tallet i Danmark var 6235. Tyskerne har altså fået mere end 100 gange så mange asylansøgninger som Danmark, på trods af at Tyskland ”kun” er 14 gange mere folkerigt end Danmark.