Udland

Disney nægter at klippe film for homoforskrækkede Malaysia

En ny udgave af "Skønheden og Udyret" vil ikke få premiere i landet, hvor homoseksualitet er forbudt.

Disney afviser at udgive en censureret udgave af klassikeren "Skønheden og Udyret" i Malaysia.

Det oplyser underholdningsgiganten onsdag, efter at de malaysiske myndigheder har klippet en "homoseksuel sekvens" ud af filmen.

Første gang en homoseksuel er med

Filmen, der har Emma Watson i en af hovedrollerne, har fået en række religiøse grupper op af stolen, fordi en af birollerne i den nye version er homoseksuel.

Det er første gang i Disneys historie, at der er en homoseksuel karakter med i en af selskabets produktioner.

Chefen for de malaysiske censurmyndigheder har tidligere oplyst, at man havde fjernet et "homoseksuelt øjeblik", før filmen kunne godkendes i Malaysia, der har en overvejende muslimsk befolkning.

Men en talsmand for Disney siger onsdag til nyhedsbureauet AFP, at filmen "ikke vil blive klippet for Malaysia". Dermed ser det ikke ud til, at de malaysiske Disney-fans får filmen at se i denne omgang.

Det var ellers meningen, at "Skønheden og Udyret" skulle have premiere i Malaysia torsdag.

Filmen promoverer "negative værdier"

Filmens instruktør, Bill Condon, har tidligere afsløret, at filmen indeholder Disneys "første homoseksuelle øjeblik".

Homoseksualitet er ulovligt i Malaysia, og sodomi kan i landet blive straffet med både fængsel og bøder.

Religiøse grupper og islamiske lærde har tidligere krævet, at "Skønheden og Udyret" skulle forbydes i Malaysia. Argumentet har været, at filmen promoverer "negative værdier" i landet.

Filmen er også blevet kritiseret i nabolandet Singapore, hvor kristne præster har angrebet Disney for at afvige fra "sunde værdier".

Mindst en biograf i den amerikanske delstat Alabama har afvist at vise filmen. Selv om filmen er blevet mødt med modstand fra mange fronter, så er den allerede blevet den hurtigst sælgende familiefilm i historien ifølge billetportalen Fandango.