Holland anklages for 8.000 drab i Bosnien: - Afskyelig historieforfalskning

Den værste massakre i Europa siden 1945 blev ifølge Tyrkiets præsident udført af hollændere. Hollands statsminister er rasende over beskyldningerne.

Tyrkiets præsident  Recep Tayyip Erdogan anklagede i dag Holland for at stĂĄ bag folkedrabet i Srebrenica i Bosnien, hvor 8.000 muslimske mænd og drenge mistede livet.

Vi ved, at deres karakter er moralsk fordærvet, fordi de slagtede 8.000 bosniere.

Recep Tayyip Erdogan, præsident, Tyrkiet.

Massakren i 1995 blev begĂĄet af bosniske serbere, men Recep Tayyip Erdogan mener tilsyneladende, at ansvaret skal placeres i Holland, fordi en gruppe hollandske FN-soldater i sin tid ikke greb ind for at forhindre grusomhederne.

- Man kan ikke ĂĄbne ild mod mod et lægehold. Ikke engang i krig. Men hollænderne kan godt. Fordi vi kender Holland og hollænderne fra massakren i Srebrenica. Vi ved, at deres karakter er moralsk fordærvet, fordi de slagtede 8.000 bosniere der, sagde Erdogan under en tv-transmitteret tale.

Den verbale offensiv mod Holland kommer som led i en politisk strid mellem Holland og Tyrkiet.

De hollandske myndigheder forhindrede to tyrkiske ministre i at deltage i vælgermøder i Holland i weekenden. Møderne bliver holdt forud for en folkeafstemning blandt personer af tyrkisk herkomst i en lang række lande med stort tyrkisk mindretal

Der bor 400.000 mennesker med bĂĄnd til Tyrkiet i Holland, og en del af dem skal stemme den 16. april. De skal være med til at afgøre, om præsident Erdogan skal have mere magt hjemme i Tyrkiet. Erdogan fører kampagne for et "ja" og han har i den forbindelse sendt sine ministre ud i Europa for at føre kampagne for et ja.

Holland har modsat sig, at Erdogans ministre kan føre valgkamp i Holland, og til gengæld har Erdogan beskyldt hollænderne for at være "nazi-efterkommere" og "fascister".

Vi vil ikke synke ned til det niveau. Det er fuldstændig uacceptabelt.

Mark Rutte, premierminister, Holland.

Den nye beskyldning om Hollands rolle under folkedrabet er det seneste led i den udvikling, og den blev fremsat under et møde for læger i Tyrkiet.

Erdogans udfald har medført vrede i Holland, hvor premierminister Mark Rutte fordømmer udtalelserne.

Han kalder udfaldet for "afskyelig historieforfalskning og siger til TV-stationen RTL Z:

- Vi vil ikke synke ned til det niveau. Det er fuldstændig uacceptabelt.

Ud over de nye beskyldninger har Tyrkiet indført politiske sanktioner mod Holland og lukket landets luftrum for hollandske diplomater.

Desuden har Tyrkiets handelsminister Bulent Tufenkci sagt til det statslige tyrkiske nyhedsbureau, at økonomiske sanktioner mod Holland "kan komme på dagsordenen i den kommende periode."

Herunder kan du se nogle af de mest markante udtalelser, som Erdogan er kommet med om Holland de seneste dage:

Præsident Erdogans angreb på Holland

  1. 2017

    1. "Hollændere er nazister og fascister"

    2. "Holland er en bananrepublik"

    3. "Vi kan kalde det nynazisme"

    4. "Holland stod bag massakre"