Udland

Døende forfatter skrev datingopslag for sin mand - nu er hun borte

Amy Krouse Rosenthal blev 51 år. Hun blev verdenskendt for at lave datingopslag for sin mand, da hun var døende.

Hun skrev et dating-opslag for sin mand, da hun var døende af kræft. Hun ønskede, han skulle finde kærligheden på ny, når hun ikke længere var der for ham.

Nu er Amy Krouse Rosenthal gået bort - kun ti dage efter opslaget blev udgivet, skriver New York Times.

Den amerikanske børnebogsforfatter og filmskaber blev kendt verden over, da hun den 3. marts i år skrev et indlæg i netop New York Times dedikeret til sin mand, Jason Brian Rosenthal, og hans fremtidige kærlighedsliv.

- Jeg har aldrig været på Tinder, Bubmle eller eHarmony, skrev hun.

- Men jeg vil skrive en profil for Jason lige her, som er baseret på mine erfaringer efter at have boet i samme hus med ham i omkring 9490 dage.

Vidste de skulle giftes efter første date

Amy Krouse Rosenthal har blandt andet skrevet mere end 30 bøger og billedbøger, ligesom hun lavede kortfilm og YouTube-videoer samt afholdte TED talks.

Hun nåede at være sammen med sin mand i næsten tre årtier, hvorimens de fik tre børn, som alle tre er voksne i dag.

Under titlen ’You May Want to Marry My Husband’, skrev hun i New York Times, hvordan hun mødte Jason Brian Rosenthal på en blind date, som hendes fars ven arrangerede i 1989.

- Da middagen var slut, vidste jeg, at jeg ville giftes med ham, skrev hun, hvorefter hun beskrev ham:

- Han er smart i tøjet. Vores voksne sønner, Justin og Miles, låner ofte hans tøj. De, der kender ham, eller de, der tilfældigvis kigger ned og ser hullet mellem hans sko og bukser, ved, at han har flair for fantastiske strømper. Han er i god form og nyder at holde sig i den form.

En ny kærlighedshistorie kan begynde

- Hvis vores hjem kunne tale, ville det sige, at Jason er forbløffende handy. Og når vi taler om mad - mand, han kan lave mad! Efter en lang dag er der ikke noget bedre, end at se ham komme ind af døren, sætte en indkøbspose fra sig på bordet og gøre kur til mig med oliven og lækker ost, han har forberedt, inden han går i gang med madlavningen.

Hun afsluttede det med, at skrive at hun håbede, hendes død kunne være en begyndelse på en ny kærlighedshistorie for hendes mand.

- Den største gave, jeg kan håbe på, er, at den rette person læser dette, finder Jason, og en anden kærlighedshistorie kan begynde.

Amy Krouse Rosenthal fik konstateret livmoderhalskræft i 2015 og blev 51 år, inden hun gik bort den 13. marts 2017.