Kvinde med Downs syndrom skal være vejrvært på fransk tv

Hun udfordrede de franske medier på Facebook, og nu skal hun præsentere vejret på nationalt tv.

En drøm er gået i opfyldelse for 21-årige Mélanie Segard med Downs syndrom. Hun skal nemlig præsentere vejret på tv-stationen France 2.

Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Hun troede ikke, at det ville ske, fordi hun har Downs syndrom. Men takket være en viral kampagne på Facebook-siden Mélanie peut le faire (Mélanie kan gøre det) har hun nu fået muligheden.

På siden udfordrede Mélanie Segard de franske tv-stationer til at lade hende præsentere vejret for dem, hvis hun nåede 100.000 likes.

- Jeg er anderledes, men jeg vil gerne vise alle, at jeg kan rigtig mange ting. Det vil jeg bevise, ved at være med på tv, siger hun.  

Facebook-siden er en del af en kampagne for UNAPEI, en organisation for franskmænd med indlæringsvanskeligheder.

- Det giver håb for tusindvis af mennesker

Det var en vært på France 2, der opdagede historien på Facebook og tippede den franske tv-stations vejrredaktion.

Siden har nu allerede over 210.000 likes – og Mélanie skal snart begynde at træne til at præsentere vejret på France 2.

UNAPEI glæder sig over, at Mélanie Segards drøm er gået i opfyldelse, og ser det samtidig som et skridt i den rigtige retning for andre mennesker med handicap.

- Mélanie er vores ambassadør. Vi har netop bevist, at en person med et handicap også kan realisere sine drømme. Det har samfundet brug for, udtaler organisationens præsident, Luc Gateau, til fransk radio.

- At se al den opmærksomhed, der har været omkring Mélanie, giver håb for tusindvis af mennesker med handicap, der stadig alt for ofte er usynlige, skriver UNAPEI i en pressemeddelelse.

Mélanie Segard skal præsentere vejret for første gang d. 14. marts.

Ifølge aviserne The Telegraph og The Independent har Mélanie Segard også fået tilbudt muligheden for at præsentere vejret på tv-kanalen BFMTV.