Udland

Skildpadde fik fjernet fem kilo metal fra maven

En havskildpadde har slugt mere end 900 mønter i Thailand. Nu har den fået bortopereret metallet.

At kaste mønter ned i en brønd for at få sine ønsker opfyldt er en populær overtro - men i praksis har det skabt store problemer for en havskildpadde i byen Si Racha i Thailand.

Havskildpadden hedder 'Bank', hun er 25 år og har netop fået opereret fem kilo metal ud af sin mave, skriver The Guardian.

De fem kilo metal stammer fra turisternes mønter, som havskildpadden ikke kan fordøje.

Udover at mange turister tror, at de ikke får muligheden for at få et ønske opfyldt, at de samtidig forlænger skildpaddens levetid ved at kaste mønter ned til den. Men i stedet var det med til at skabe en form for bold af fem kilo tung metal i dyrets mave.

Vægten betød, at 'Bank's skjold var ved at revne, hvilket kan føre til en livstruende infektion.

Fire timer på operationsbordet

I over fire timer var havskildpadden 'Bank' på operationsbordet.

Bolden af mønter var for stor til at tage ud på én gang - derfor måtte kirurgerne fjerne et par mønter af gangen for at få al metallet ud af maven.

- Resultatet er tilfredsstillende. Det er nu op til 'Bank', hvor meget hun kan komme sig, siger Pasakorn Briksawan, der er en del af teamet, som fik mønterne ud af havskildpadden.

Det var først, efter at 'Bank' blev 3D-scannet, at de 915 mønter blev fundet. Udover mønterne fandt kirurgerne også to fiskekroge, der begge blev fjernet. Efter at operationsleder Nantarika Chansue opdagede årsagen til skildpaddens smerte, blev hun rasende.

- Jeg var vred over, at mennesker - uanset om det var med vilje eller ej - har forårsaget smerte på skildpadden, siger hun ifølge The Guardian.

'Bank' kan i den nærmeste fremtid kun se frem til flydende kost, mens hun er indlagt på et dyrehospital.