Udland

Retsmediciner afslører nu George Michaels dødsårsag

Den britiske popsanger døde af naturlige årsager, oplyser retsmediciner.

Den britiske popsanger George Michael døde af naturlige årsager, fastslår retsmedicineren Darren Salter.

Det skriver flere britiske medier, herunder BBC.

Det var en blanding af to hjertesygdomme og fedtlever, der gjorde, at George Michael døde i sit hjem i Goring-on-Thames juledag, blot 53 år gammel.

Politiet i Thames Valley sagde dengang, at dødsfaldet var 'svært at forklare', men ikke mistænkeligt. Den indledende obduktion gav ingen definitive svar på, hvorfor popsangeren var omkommet.

I en udtalelse skriver retsmediciner Darren Salter:

- Vi kan bekræfte en naturlig død. Der er tale om udvidet kardiomyopati (en sygdom i hjertemusklen, red.) med betændelse i hjertevævet og fedtlever. Undersøgelsen bliver nu lukket, da der ikke længere er brug for yderligerere ligsyn.

- Familien håber, at medier og offentligheden vil respektere deres privatliv, slutter udtalelsen.

Filantropen Michael

Kort efter den 53-årige sangers tidlige død fortalte både venner og fans om George Michaels godhed i form af velgørenhed.

Han gav nemlig mange af sine penge til forskellige velgørenhedsorganisationer. Det skriver blandt andet det engelske medie The Telegraph.

Blandt de organisationer, der modtog penge, er organisationen Childline - en hjemmeside og telefonlinje, hvor børn, der har det svært, kan ringe ind og få hjælp. Ifølge stifteren Esther Rantzen gik royalties fra sangen 'Jesus to a child' til organisationen.

- I årevis har han været den mest ekstraordinært generøse filantrop, der har givet penge til Childline. Men han var fast besluttet på at holde hans gavmildhed hemmelig, så ingen uden for velgørenhed vidste, hvor meget han gav til landets mest udsatte børn, fortalte hun ifølge The Telegraph til AP.