Udland

Rusland overvejer forbud mod Disney-film: - Mit barn skal ikke se den film

Russisk politiker kalder filmen 'Skønheden og Udyret' for 'skamløs propaganda af synd' allerede inden, filmen har haft premiere.

Allerede inden den russiske premiere er Disneys film 'Skønheden og udyret' kommet i modvind i Rusland. Det frygtes nemlig, at filmen forbryder sig mod landets forbud mod 'homoseksuel propaganda'. Det skriver BBC.

Det er den første Disneyfilm, der indeholder både en homoseksuel karakter og en homoseksuel kærlighedsscene, og det har altså fået flere russiske politikere til at reagere mod filmen allerede inden premieren.

En politiker har beskrevet filmen som 'skamløs propaganda af synd'. Og Vitaly Milonov fra partiet United Russia opfordrer til, at det skal tjekkes, om filmen falder inden for lovens rammer inden premieren 16. marts. Hvis filmen forbryder sig mod loven, så skal den forbydes, mener Milonov.

I filmen prøver LeFou, som er en af hovedpersonerne, Gastons, sidekick, at finde sig til rette med de følelser, han har for Gaston. LeFous følelser for Gaston svinger mellem lyst og beundring.

Kulturminister Vladimir Medinsky siger, at så snart man får en kopi af filmen, så vil det blive vurderet, om den holder sig inden for lovens bestemmelser.

- Mit barn må ikke se den film

Og det er ikke kun politikerne, der ser rødt, når det gælder filmen.

- Jeg vil ikke tage mit barn med ind at se den film, siger den russiske skuespiller Pavel Derevyanko til det statsejede TV Russia 24.

I filmen spiller Emma Watson, der er bedst kendt for sin rolle som Hermione i Harry Potter-filmene, den unge pige Belle, der forelsker sig i et uhyre med en mørk hemmelighed.

Hendes tilbedere - uhyret og Gaston - bliver spillet af de britiske skuespillere Dan Stevens and Luke Evans.

Den animerede version af filmen udkom i 1991.