Døende forfatter skriver datingprofil for sin mand

16x9
. Foto: Ida Guldbæk Arentsen / Scanpix Denmark

Amy Krouse Rosenthal er kræftsyg. Hun håber, at en ny kærlighedshistorie kan begynde, når hun er død.

En døende forfatter har skrevet en 'dating-profil' for sin mand, Jason Brian Rosenthal, så han kan finde en ny 'kærligheds-historie', når hun er død.

I profilen skriver Amy Krouse Rosenthal om sin mands bedste kvaliteter og fortæller, at hun håber, 'at den rette person læser dette og finder Jason'. 

- Jeg har aldrig været på Tinder, Bumble eller eHarmony, skriver hun i New York Times.

- Men jeg vil skrive en profil for Jason lige her, som er baseret på mine erfaringer efter at have boet i samme hus med ham i omkring 9490 dage. 

'Profilen' har rørt mange, og den bliver delt flittigt på de sociale medier.

Mødtes på en blind date

Amy Krouse Rosenthal er kendt for at skrive børnebøger og erindringer om sin egen familie og sit eget liv. Hun og Jason har været et par i næsten tre årtier og har voksne børn sammen.

I essayet beskriver hun, hvordan hun faldt for ham på en enkelt dag, efter at hendes fars ven i 1989 havde arrangeret en blind date mellem hende og Jason.

- Da middagen var slut, vidste jeg, at jeg ville giftes med ham, skriver hun og fortsætter med at fortælle, hvorfor hendes mand er værd at satse på.

- Han er smart i tøjet. Vores voksne sønner, Justin og Miles, låner ofte hans tøj. De, der kender ham, eller de, der tilfældigvis kigger ned og ser hullet mellem hans sko og bukser, ved, at han har flair for fantastiske strømper. Han er i god form og nyder at holde sig i den form.

- Hvis vores hjem kunne tale, ville det sige, at Jason er forbløffende handy. Og når vi taler om mad - mand, han kan lave mad! Efter en lang dag er der ikke noget bedre, end at se ham komme ind af døren, sætte en indkøbspose fra sig på bordet og gøre kur til mig med oliven og lækker ost, han har forberedt, inden han går i gang med madlavningen.

I essayet, som hun kalder 'You May Want to Marry My Husband', skriver Amy Krouse Rosenthal:

- Den største gave, jeg kan håbe på, er, at den rette person læser dette, finder Jason, og en anden kærlighedshistorie kan begynde. Jeg lader stykket nedenunder stå tomt for at give jer den friske start, som I fortjener.