Trumps værste kritiker: - Jeg glemte næsten, at han er sindssyg

Selv Trumps fjender er begejstret over præsidentens tale.

De har normalt ikke svært ved at skælde ud på Trump.

I timevis og især på sociale medier som Twitter.

Men efter nattens tale var der overraskende meget ros til præsidenten fra flere af de toneangivende kommentatorer på venstrefløjen.

For selvom de fortsat mener, at Trump er både farlig og mangler evnerne til at være præsident, så var de i nat positivt overrasket over præsidentens tale.

Forfatter og professor Ian Bremmer er blandt dem, der tidligere har udtalt sig meget kritisk om Trump. Men selv han måtte overgive sig.

Undgik katastrofen

New York Times’ journalist og kommentator Nicolas Kristof tweetede i nat meget kritisk om præsidenten. 

Men da talen var slut lød det fra Kristof, at det var den bedste tale, han endnu havde hørt Trump give. Også selvom Kristof straks tilføjede, at forventningerne naturligvis ikke var så høje.

Og se her kommentaren fra Ana Navarro - et kendt ansigt på tv-stationerne CNN, ABC og Telemundo. Ana Navarro har arbjedet som politisk strateg hos Republikanerne, men nu er hun en af Trumps værste kritikere. Ved valget stemte hun således på demokraten Hillary Clinton.

Obama-rådgiver: Nu er Trump præsident

En tidligere særlig rådgiver for præsident Obama - Van Jones - roste på CNN præsident Trump, der i sin tale talte om den dræbte Navy Seal-soldat Ryan Owens.

- I dét øjeblik blev han præsident for USA. Ingen tvivl, sagde Van Jones, mens tv-værten Chris Wallace fra Fox News sagde noget tilsvarende:

- For mig føles det som om, at Donald Trump for alvor blev USA's præsident her til aften.

Talen varede godt en time, og undervejs forklarede Trump, at han ville styrke militæret med et uhørt højt beløb, sikre job i USA og erstatte og forandre grundlæggende dele af sundhedssystemet. 

Trump kom dog også med flere meldinger som uden problemer kunne have været sagt af den tidligere præsident Obama.

- Uddannelse er vore tids borgerrettighedskamp, sagde Trump blandt andet - en sætning som ministrene i den tidligere Obama-regeringen flere gange har brugt i deres taler.

Mor var begejstret

Journalist Scott Detrow fra den amerikanske nationale radiostation NPR - der ikke normalt kan beskrives som særlig Trump-venlig - skrev på Twitter, at selv hans mor var overbevist.

Blandt Trumps loyale støtter blev talen selvfølgelig også hyldet:

Forud for talen viste meningsmålinger, at opbakningen til Trump var historisk lav sammenlignet med andre præsidenter på samme tid i deres præsidentperiode.

Men en måling fra CNN kort efter talen viste, at 78 % af de adspurgte var positive for Trumps tale. 

Normalt er Trump en skarp kritiker af mediernes brug af meningsmålinger. Men denne gang vil han næppe brokke sig.