Donald Trump

Trump-billederne der gjorde TV 2-værter tavse: - Det har jeg ikke set før

Optagelser viser, at det var en utrolig velforberedt Donald Trump, der i nat holdt tale for Kongressen.

- Det har jeg ikke set før.

Sådan lyder det fra USA-analytiker Mads Fuglede om nogle helt unikke tv-billeder af Donald Trump.

De afslører, at det var en yderst velforberedt amerikansk præsident, der natten til onsdag dansk tid trådte frem og talte for Kongressen - og den amerikanske befolkning, der fulgte med hjemme i stuerne.

Faktisk forberedte han sig nærmest helt frem til sidste øjeblik.

På optagelserne kan man se Donald Trump sætte sig ind i sin pansrede bil, tænde loftlampen og begynde at læse højt fra sine papirer.

- På en eller anden sjov måde menneskeliggør det Trump lidt, at han sidder der og øver sig, siger Mads Fuglede.

Øjeblikket gjorde TV 2-studie tavst

Donald Trump har i sin endnu korte embedstid været kendt i offentligheden som en noget umiddelbar præsident, der ikke var bange for at tale – og tweete – frit fra hoften.

Derfor vil det for nogen måske virke en smule overraskende, at han gik så meget op i at forberede sig til nattens tale.

Trumps tale til Kongressen handlede blandt andet om at genoprette sikkerheden i landet.

TV 2 NEWS sendte live hele natten, hvor vært Jesper Zølck guidede seerne gennem talen sammen TV 2s redaktør for sociale medier, Kaare Sørensen, og Mads Fuglede. Her bed man særligt mærke i netop situationen, hvor Trump tændte for læselyset i den præsidentielle bil.

- Vi har siddet her hele natten. Det her var det øjeblik, hvor vi alle tre var tavse og bare sad og kiggede på billederne, siger Kaare Sørensen.

Trump får ros for talen

Optagelserne af den seriøse Trump er filmet, kort inden han skulle på podiet.

For nogen kan det måske virke opstillet, men det er ikke unormalt, at man skriver talen om helt frem til det sidste, og Mads Fuglede vurderer derfor ikke, at der er tale om spil for galleriet – selvom tv-kameraerne var rettet mod præsidenten.

- Det er jeg ikke sikker på, at han tænker over. Jeg tror, han sad og øvede sig, fordi han meget gerne ville være velforberedt, siger Mads Fuglede.

Og noget kunne tyde på, at det virkede. Mads Fuglede kalder nemlig Trumps tale for ”usædvanlig god”, og sammen med flere amerikanske kommentatorer roser han præsidenten og udpeger talen som Trumps hidtil bedste.